Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan kezdjek neki egy 3...

Hogyan kezdjek neki egy 3 éves Töpepincher a nevelésének?

Figyelt kérdés

Tudom elég idétlen kérdés, hiszen már nem kölyök.Ajándékba kaptunk egy 3 éves törpepincher szuka kutyát.

Nem a legrosszabb helyről, inkább úgy mondanám hogy nem igazán értett a gazda a kutyatartáshoz,de jó szívű volt,etette,játszott vele,nevelni nem igazán nevelte szerintem viszont külföldre költözött nem vitte magával.

Befogadtuk egy 2 hónapja kb, egyedüli kutya,mégis elég furi dolgai vannak (vagy csak számomra remélem ebben majd tud segíteni vki), sokat olvastam neten alap dolgokat már tanítottam tudja, szót fogad- részben, de hogyan tovább?!

Olvastam neten,hogy elég erős egyéniségek, pl én rajta úgy látom hogy állandóan készenlétben van és védeni akar minket,ezáltam ha leesik egy alma a fáról rögtön ugat.Ha valaki elmegy a kapu vagy a kerítés mellett akkor is, és az előző tulajtól tudom, hogy náluk még a családtagokat is megugatta, vagy inkább jelezte hogy jönnek,nem támadólag lépett fel.DE sajnos így egész nap van miért ugatni.

Hogyan tudnék neki segíteni,hogy boldog legyen ő is és mi is?

Van egy 1,5 éves fiam, sokszor játszanak a kertben,próbálom összeszoktatni őket, úgy látom kisebb nagyobb sikerel megy is, de ha pl ugye fel akarja venni vagy csak közelebb megy rögtön és ölelni akarná hanyatt dobja magát.

Lakásban nincs gond vele, igazából jöhet mehet ő választja meg hol van,mert van neki kutya ajtó, még estére is választhat:)Van kutyaháza van bent egy kuyta párnás fekhelye.Legtöbbet velünk van bent, de párszor inkább kint aludt.

Fontos hogy sétálni utcán még nem voltunk vele, hámon vezettem az udvarban, látszik hogy volt már rajta, de először szeretném ha szót fogadna.Bár lehet hogy pont séta közben kéne ezt megtanítani neki?

Remélem tudtok nekem tanácsot adni, mert elsődlegesen én szeretnék vele foglalkozni itthon, ha nem megy akkor kutyaiskola vagy kiképző de szeretem a kihívásokat:)

Köszönöm előre is a válaszotokat!

2013. júl. 18. 18:37
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Szüleimnek két és fél éves törpe pincsere van, úgyhogy a fajtával van valamennyi tapasztalatom. Ami az egyik, hogy azon ne lepődj meg, hogy a pincserek rettentő éberek. Szuper jelzőkutyák, ezért is az állandó készenlét. Fontos viszont tudni, hogyha el vannak kényeztetve és úgy hiszik, hogy az ő dolguk a család védelme, akkor ez az éberség el tud fajulni odáig, hogy szanaszét ugatnak minden vendéget, stb.

Tartsd szem előtt, hogy a pincserek tökéletesen elhiszik magukról, hogy nagykutyák, csak pici testben. Eszerint kell velük bánni. Imádják a gazdáikat, borzasztóan ragaszkodóak, de nem szabad, hogy ez elmenjen abba az irányba, hogy ő akarjon vigyázni rád. Mozgassátok rendesen, mert pörgős kutyák és az agyukat is fárasztani kell. Ha nagyon hiányosra sikerült a szocializációja és a nevelése, akkor akár kistestű kutyáknak szóló kutyasulis tanfolyam sem lehet rossz ötlet, sőt, ha nem boldogultok vele, javaslom. Inkább, mint hogy a túlzott éberségből és ugatásból később szorongás vagy valami félős-agresszív viselkedés kijöjjön.

Szoktasd a hangokhoz és ha valamit túlreagál, soha ne kapkodjátok fel, mert csak megerősíted benne, hogy jogos volt a félelme és onnantól mindig mászni fog a nyakadba. Találkozzon minél több dologgal, annál magabiztosabbá válik. Ne hagyjátok válogatni, mert arra szintén hajlamosak és remekül értenek ahhoz, hogy utána ezzel tartsák sakkban a gazdit ("addig nem eszem, amíg nem azt adod, amit én akarok").

Végül: szuper kutyátok lesz:) Fantasztikus fajtáról van szó, értelmes, éber, rendkívül szeretetteljes, jópofa.

(Ja és ő azért alapvetően benti kutya. Mármint imád ásogatni meg bogarászni a fűben, de kábé októbertől már fagyoskodik, erre nagyon figyeljetek, könnyen átfagynak).

2013. júl. 18. 19:10

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!