Van egy pontosan 2 éves labrador-vizsla szerű keverékünk. Eddig semmi baj nem volt vele, bár mindig is makacs természet volt de kedves és meghúzódó állat. Most egyik napról a másikra elkezdett arra az emberre morogni akivel a legtöbbet van( szobájában alhat stb). Első esetben simogatás közben odakapott majd rá lett csapva a fenekére és arra heves morgásba és vicsorgásba kezdett majd arrébb ment. Mai eset pedig hogy a kutya nem csinálta amit eddig csinált kocsikiállásnál ( beszalad első kertbe ) hanem oda kellett vonszolni és közben megint rámordult a gazdájára vicsorítva. MI lehet szerintetek a hirtelen változás oka? Mihez vezethet ez? Ha volt valakinek ilyen eset mit lehet tenni? Mindent megteszünk csak legyen olyan mint rég !
kutyasuli (alpha, cerberos, tükörsuli), rendbe kell tenni a viszonyokat. a kutya elérte azt a kort amikor betöltheti a vezér szerepét, jelenleg ő a főnök. a jó hír hogy ezen lehet változtatni, de ahhoz valószínű kutyasuli szükséges. próbaképp még esetleg ajánlom jan fennel kutyapszihológia könyvét ha az nem megy akkor sajnos személyes oktatásra lesz szükségetek.
2013. júl. 17. 14:28
2/5 Imola Ágnes válasza:
Hogy tudjuk mi a gond, kellene tudjuk hogy hogyan viselkedett előtte...mesélj a magatartásáról, mikor még jól viselkedett
2013. júl. 17. 14:29
3/5 A kérdező kommentje:
Járunk kutyasuliba vele ( kisvárosban ) de sajnos még ott is ő a legmakacsabb egyedül ő nem fekszik le a parancsra. Nagyon elvan kényeztetve az említett gazdival alszik egy ágyban, kaja mindig kint van,játékai is,ki-be járkálhat. Az említett gazditól igazán sose félt, kisebb korában ő volt a játszótársa, ráugrált legtöbbet meg őt "rágta". Velem féléve volt olyan hogy elakartam venni a játékot és rám mordult, mostanában ezzel nincs baj. 3 napja a bűzmirigyéből éreztük hogy jött nagyon erős szag és kicsit levert volt, ma estére lett a régi és már örült a gazdinak mikor hazajött. emlékeim szerint ezen az estén volt hogy odakapott mikor a bűzmirigyből jött a szag.
2013. júl. 18. 03:35
4/5 Imola Ágnes válasza:
Dominancia probléma...ha a gazda nem tud változni, inkább adja oda valakinek, mielőtt nagy baj lenne a dologból.
2013. júl. 18. 08:39
5/5 Veina válasza:
Minden kép helyre kell rakni az agyát ilyenkor nem szabad babusgatni csak határozottan első és legfontosabb szabály a gazdának sosem szabad kimutatni, hogy fél mert az csak rosszabb. Az én Vizslámat is helyre kellet tennem nem rég de most már pontosan tudja hol a hely igaz ember válogatja a módszert nekem szerencsére nem kellett senkihez fordulnom igaz nekem szerencsére van még egy kutyám meg mutatta mi a helyes.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!