Sheltie kiskutyát honnan lehet venni "viszonylag" olcsón?
szerintem ha nem olyan neves tenyésztőtől veszel lehet kapsz 60 ért is..
inkább gyűjtsetek még,de szaporítótól olcsón ne vegyetek kutyát!
A sheltie Magyarországon még egy viszonylag ritka fajta, így csak tenyésztőtől kaphatsz ilyen kutyát. Ami szaporítónál, tk nélkül van eladó, az mind keverék. Találkoztam a kutyafuttatón egy nővel egy nagyobbacska, csúnyácska skót juhásszal, ők is sheltienek vették, aztán lett vagy 60 cm.
Ne azon a 20-30 ezren spóroljatok szerintem, hiszen ezt csak egyszer kell kifizetni a kutya életében.
Theia, azért az utóbbihoz hozzátenném, hogy a sheltie mérete éppen, mivel a fajtába kitenyésztése során bekeverték a skót juhászt, igencsak variálhat, és teljesen fajtatiszta szülőpártól is születhet majdnem collie méretű utód, vagy akár az ellenkező véglet, ami olyan pici, mint egy papillon. Bár igazából azért ez nem mindennapos dolog, de a sheltie tenyésztők nagyon is tisztában vannak ezzel a veszéllyel. Viszont már kölyökként meg tudják általában mondani, ha egy kiskutya nagyobb vagy kisebb lesz a kívánatosnál.
Kérdező, szerintem is spóroljatok össze a kutyusra annyit, hogy egy korrekt tenyészetből vegyétek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!