Az alábbiakat meg lehet tanítani klikkerrel?
-járda szélén mindig leüljön a kutyus
-talált élelem megtagadása
-"Ereszd!"
-"Marad!"
-behívás
Ezeket nem nagyon értem, hogyan lehetne megtanítani klikkerrel, főleg a helyben maradást és a talált élelem megtagadását nem. Megoldható egyáltalán? És ha igen, hogyan? Trükkökön kívül miben segíthet még a klikker (nevelésben, illetve hasonló dolgokban, mint a fent említettek)?
Köszi a válaszokat:)
igen meg tudod ezeket tanítani klikkerrel, van amelyiket elég hamar megfogja tanítani.
behívás: hívd a kutyust, de közben szaladj az ellenkező irányban, majd mikor jön utánad, állj meg, és mikor oda ért hozzá mehet a klikk jutalomfalat.
De előtte ismertesd meg a kutyádat a klikkerrel, h felfogja h az jó dolgot jelent.
fontos: klikkerrel sose hívjbe kutyát, mert nem arra való!!
talált élelem megtagadása: ha felakarja venni a földről ráordítasz, majd arréb hívod és mehet a klikk jutalom falat
ereszd: ha eleresztette mehet nkei a jutalom falat, de itt nem kell klikkert használnod
marad: leülteted ,mond h marad, elsétálsz mellőle, vársz egy picit, vissza mész az ülő kutya mellé, klikk jutalom falat, dicséret
járda szélén: simán leülteted, majd ha leült mehet a klikk jutalom falat.
amugy a tükör suli alap fokon ezt teljesen szépen megtanítják, nagyon hasznos én imádtam az alapfokot :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!