Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Valaki aki vasmegyében lakik...

NightHero kérdése:

Valaki aki vasmegyében lakik véletlenül nem ad el Beagle kiskutyust? Tesómnak lenne 10. születésnapjára

Figyelt kérdés

2013. júl. 15. 13:18
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ezt gondold át.

Biztos nagyon örülne neki, de egy beagle nem a legkönnyebb kutyafajta... pláne 10 éves még nagyon-nagyon fiatal egy kutyához. A szüleitek sincsenek otthon, hogy segítsenek.

Én inkább keresnék valami más ajándékot. Ajándékba úgysem veszünk állatot.

2013. júl. 15. 14:04
 12/20 A kérdező kommentje:
Igazából ebben a 2 hétben azért sírt, hogy neki egy kutya kell ami kis termetű azért gondoltam erre amúgy én tudok rá vigyázni nekem volt már egy puli kutyám ami 13 évet élt :)
2013. júl. 15. 14:21
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

szerintem sem beagle kutyust vegyetek, h ha nektek, a tesódnak lenne, aki 10 éves. Ezt a kutyát nagyon nehéz nevelni, nagyon makacs. Nálunk az utcában lakik egy kislány aki minden reggel elviszi sétálni a beagle-jét, persze a kutya sétáltatja a kislányt, nem tudja irányítani, húzza szegényt, oda kakil minden hova, a kislány persze nem szedi fel a kakit. szóval gondolhatod. inkább egy könyenn kezelhető kutyust vegyetek akinek nincs sok mozgás igénye. Egy beagle-el jó esetben heti 1szer, 2szer erdőbe kell menni, gondolom a szüleid nem fogják vállalni h napi 2-3 órát sétáltatják na meg elviszik erdőbe ,,vadászni".

inkább valami nagyon kicsi testű kutyusba gondolkozzatok

2013. júl. 15. 14:28
 14/20 A kérdező kommentje:
nem tudnál egy olyat ajánlani? amúgy tesóm ahogy ismerem egész nap sétáltatni fogja, nyúzni :)
2013. júl. 15. 14:32
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Ajándékba, pláne gyereknek nem adunk kutyát!

Persze, eleinte biztos "nyúzni" fogja. Aztán majd jönnek a barátok, a suli-bulik, csajok/fiúk stb...

Nagyon fiatal még, egy kutyus szerencsés esetben 10-15 évet is él.

2013. júl. 15. 14:45
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
HA tényleg felelősségteljesnek érzitek magatokat, vegyetek egy kezelhetőbb fajtából, mondjuk havanese-t, máltait, vagy valami hasonlót. Azzal viszont számolj, hogy megvan az esély rá, hogy a tesód megunja a kutyázást, mivel fiatal, és ilyen korban még nem biztos, hogy kitartanak az elhatározásaik mellett. Nem azért mert rosszak vagy gonoszak, csak még nagyon gyerekek. Szóval esélyes, hogy rád hárul a feladat, ezt bevállalnád-e?
2013. júl. 15. 15:24
 17/20 A kérdező kommentje:
Én nagyon bírom a kutyákat igazából ... már én is akarok kutyát , hogy így telebeszélte a fejemet... persze én tudok rá vigyázni:)
2013. júl. 15. 15:43
 18/20 Jázi&Csenge ***** válasza:

Ajándékba tényleg nem szabad kutyát venni, meg ha mostazonnalderögtön szeretnéd megvenni, akkor nagy valószínűséggel szaporítónál fogsz kilyukadni, és lesz egy fajtajellegű keverék, gyakran idegrendszeri problémákkal, örökletes betegségekkel rendelkező kutyusotok. Szóval szerintem szánjatok időt a nézelődésre, a megfelelő kennel, szülőpár kiválasztására, nézzetek körül együtt, válasszatok együtt, közös megegyezés alapján. Ettől még lehet szülinapi ajándék a kutya, csak legfeljebb kicsit megkésve, nem meglepetésként.

A beagle tényleg lehet kemény dió, de ajánlhatunk más fajtákat, ha írsz egy kicsit magatokról, hogy hol éltek, milyen lehetőségek vannak a közeletekben, (kutyasuli, sétáltató helyek, stb.) milyen kutya illene hozzátok, stb.

Illetve a menhelyi örökbefogadás is jó ötlet, ha nem ragaszkodtok fajtatiszta kutyához.

De csak akkor vágjatok bele, ha tényleg elszántak és felelősségteljesek vagytok!:)

2013. júl. 15. 20:53
 19/20 A kérdező kommentje:
hát szeptemberben lesz a születésnapja:) szóval van még idő ... amúgy egy 2 emeletes lakásban lakunk , hatalmas udvarunk van , kutyasuli itt van tőlünk 3-4 kmtere , mi egy zsákutcában lakunk vagy is lehet is sétáltatni
2013. júl. 15. 23:07
 20/20 anonim ***** válasza:

[link]

A kutya nagyon sok gondoskodást, szeretetet és odafigyelést igényel !

Mielőtt kutyát kérnétek karácsonyra,húsvétra,szülinapra nagyon gondoljátok meg !!!

Hogy fiút vagy lányt kértek mert, a lányok több odafigyelést és szerettetet igényelnek

A fiuk pedig sokkal játékosabbak és ezért sokkal nagyobb kupit csinálnak !

2013. júl. 15. 23:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!