Na az van hogy majd nyáron (nem most) szeretnék egy kutyát.De még nem tudom hogy milyet.Szerintetek melyiket érdemesebb választani? Yorkshire Terrier vagy Bichon Havanese? Akiknek vannak már tapasztalatai ezekkel a kutyákkal kapcsolatban segítenétek? Köszönöm előre is a válaszokat.
(ha lehet akkor ne próbáljatok oltani mert abból már nagyon elegem van.köszönöm)
Ha első kutyának akarod, akkor szerintem inkább a bichon. Lehet hogy én vagyok elfogult, de nagyon nem szeretem a yorkikat. Gyerekekkel agresszívak lehetnek, besetleg ha vendégeid jönnek, de persze szocializáció kérdése. A yorki amolyan zsebkutya, az a táskában utazós.Láttam már pár abszurd szemét yorkshiret, de nem tagadom láttam már jólneveltet is. A bichonok okosak, gyerekkedvelők. Igaz, azt fésülni kell, de nem kell megilyedni tőle. Én a bichonra szavazok, de a te döntésed :) sok sikert hozzá!
2013. júl. 14. 18:22
2/9 A kérdező kommentje:
Huuh köszönöm szépen.Igen első kutyának.:)
Én is inkább Bichon-t szeretnék de a Yorki meg már gyerekkorom óta a nagy álmom.Szerintem Bichon lesz.És nem tudsz valami Bichon Havanese kennelt?:)))
2013. júl. 15. 11:26
3/9 anonim válasza:
Hát én mindkettő természetét ismerem és nem nagyon tetszik egyik sem (cuki meg minden de nem kutya) Ha már mindenkép ezekből kel választani akkor Bichon. Yorkshire- ok nem emberkedvelőek és önteltek (mint a Chivavák). Én ha szeretnél kutyát akkor a Golden Retriever-t ajánlom! Nagyon intelligensek, emberkedvelőek (nagyon jól kijönnek a gyerekekkel felnőttekkel egyaránt és az állatokal is. Jobban keresi az ember társságát mint a kutyákét és szerintem nagyon szépek is.) Rajta kívül van még két nagy keverék. Ajánlom a Goldent! Nekünk lány van. Azok Jóbban vágynak az ember társságára.
2013. júl. 15. 16:11
4/9 A kérdező kommentje:
Szia. Hát én azért gondoltam erre a kettőre mert kistestű kutyát szeretnék ami kicsi is marad.De egyébként abba igazad van hogy nagyon szép állat a Golden Retriver.Én egyik természetét se ismerem.De azért köszönöm a választ.
2013. júl. 15. 18:45
5/9 anonim válasza:
Szerintem a Bichont. Könnyen tanítható (tapasztalatból tudom) , ragaszkodó, és ha nem is vagy allergiás a kutyaszőrre ettől a fajtától nem is leszel (egyik ismerősömnek Yorkia volt 3 év után allergiás lett a szőrére,a bichonnál ez nem fordulhat elő mert a szőre olyan mint az emberi haj /hipoalergén/,amúgy a kutyaszőrre én is allergiás vagyok de a bichonéra nem. Remélem segítettem :)
Én 1-2 hónapon belül fogok venni Yorkit. Imádnivalóak szerintem.Olyat vegyél,ami tényleg tetszik,mert úgyis a természete attól függ,hogy neveled.Testvéremnek Csivavája van,sokan arra azt mondják,hogy egy idegbeteg,ugatós,...stb.Pedig nem,nagyon jól nevelt,okos kutyus.
2013. júl. 16. 18:22
7/9 Mony válasza:
Ja,és a Yorkinak csak az az egy "hátránya" ,hogy a szőre,olyan,mint az emberi haj,elég gyorsan nő és vágni kell gyakrabban.
2013. júl. 16. 18:24
8/9 A kérdező kommentje:
Rendben,köszönöm mindenkinek! Sokat segítettetek! Szerintem Bichon lesz!:)
2013. júl. 16. 18:28
9/9 anonim válasza:
Szia! Mi már több ,mint 2 éve pici máltai selyemkutyát vettünk. Nagyon megszerettük! Több előnye is van egy yorkinál.Pl.: Nem hullik a szőre, hanem fésüléssel jön ki a lakásban nem lelhető fel. Halk kutya nem ugat sokat, nagyon ember barát, ezt nem lehet kifejezni! Olvass utána én csak őt ajánlanám semmi mást!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!