Nagytestű kutyáknak a kerítéshez elég 5500V vagy kell a 10500Volt a villanypásztorba?
Igen, barátibb. Mert bárhová mehet, csak a kerítésre nem.;)
Bocs, hogy megszabom a kutyámnak h nem mehet ki nélkülem az utcára.
Azt értem, de mi az optimális egy nagyon nagy testű kutyának ?
5500V kevés ?
A láthatalan kerítés is egy villanypásztor, csak ott a nagyfeszt viszi magával a kutya a nyakörvén. Amúgy meg nagyjából mindegy, hogy 5 vagy 10 ezer volt, inkább a tárolt energia és a kerítés hossza a fontos. Magyarul minél hosszabb a kerítés (nagyobb karámoknál több kilométer is lehet), annál nagyobb kondi kell a nagyfesz előállításához, hogy legyen elegendő energia benne. A te esetedben a feszültség abból a szempontból lehet érdekes, hogy mekkora a kutya bundája és át tud-e húzni rajta az ív. Én is most építettem egy villanypásztort, ez kb. 10 kV-ot tud, 10 mm-es szikraközzel állítottam be.
Én ezt építettem meg: [link]
Ha így akarod megakadályozni a szökést, akkor nagyon üzembiztosra kell csinálnod, mert könnyen rájön a kutya, hogy mikor nincs feszültség alatt a rendszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!