A kutyám elásta valamiért már két kölykét (meg is haltak), de a harmadik még él, mit csináljak?
Mit csinálj? Ne szaporíts!
A megmaradt kölyköknek pedig sürgősen szerezz valahogy pót szukát, olyat, aki eltudja látni az anyai feladatokat
A kölykök többségének semmi baja amiket a szukák megölnek... ráfekszenek, kiteszik az alomból, megeszik őket stb a kölykök megölése, vagy elásása nagyon gyenge anyai ösztönökre utal. Én is tudok szukát aki szájkosárban és pórázban szoptatott mert megölte a kölykeit és olyat is aki apportnak nézte a kiskutyát és kivitte őket az udvarra a a gyakorló pályára... sőt olyan szukát is ismerek aki rendre kitette azokat a kicsiket az alomból amiknek más színűk volt (nem vicc, ha az almában született mondjuk zsemle színű kölyök a feketék közé akkor a zsemle színűeket nem szoptatta)
Egy szukának sincs röntgen látása, nagyon ritkák az olyan esetek, hogy tényleg az életképtelensége miatt rakja ki a szuka az alomból a kölyköt... 20 év tenyésztés alatt össz 2x láttam, hogy tényleg gond volt a kölyökkel amit a szuka kitett.
Vedd el a szukától a kölyköt, 3 óránként cumi vagy tedd a szuka alá és ha végzett a szopással akkor elveszed újra, folyamatosan legyen infra alatt a kölyök mert könnyen kihűlnek tápszerezés esetén pedig a félrement tápszert is kiszárítja a tüdőből.
"Egy szukának sincs röntgen látása,"
pedig az állatok ezt meg szokták érezni. nem azért, mert röntgenlátásuk van, hanem szimplán ösztönből. a cicák legalábbis tuti, szerintem a kutyák is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!