Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen táppal etessem a 8...

Milyen táppal etessem a 8 hetes Golden Retrieveremet?

Figyelt kérdés

A kutyust két hét múlva hozzuk el. Olyan 700 Ft-os kg-onkénti árra gondoltam, természetesen nagy kiszerelésben.

Köszönöm a válaszokat!

2013. júl. 12. 14:49
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Pedigreet persze hogy szereti. Te nem szereted a mekis kaját? Ugyanaz a kategótia. Finom csak hosszútávon rohadtúl egészségtelen. Tele van mimden sz@rral, nyomokban tartalmaz állati melléktermékeket is, csodás. Nem most lesz beteg tőlle, de késsőbb valószínűsíthetőleg igen. Főleg egy mopsz akinek egyébként is érzékeny az emésztése.
2013. júl. 29. 13:02
 12/15 anonim válasza:
ha utana neznel latnad hogy a vital protection-be nincs se tartositoszer sem semmilyen izfokozo. Es igen a mopszom nagyon szepen gyarapodik tole.
2013. júl. 29. 17:38
 13/15 anonim ***** válasza:

[link]

Nézd már meg kicsit az összetételét, az első helyen gabona, hús és állati származékok(mi, és mennyi?) és ennek a valamenyinek a 4%!!! csirke. Csodás de tényleg.

[link] Ez egy középkatgóriás táp 45% csirkehússal, leír minden összetevőt szemben a pedigreevel ami nem nagyon taglalja a beltartalmat. Kiemeli hogy nincs benne szója, ami azért fontos mert a gyártó beleteheti anélkűl hogy jeleznie kellene.

Ezt meg szerintem nem is kell magyaráznom [link]

Ajánlom olvasd el ezt igen tanulságos [link]

2013. júl. 29. 17:54
 14/15 anonim ***** válasza:

Na igen... és akkor itt jön elő a tökéletes példa arra, hogyan vezessük meg a jónépet azzal, hogy kirészletezzük a tápot minél jobban. (és közben jófejnek tűnünk, mert ezáltal őszintébbnek látszunk)

A trükk (ennek is nézz utána): minél jobban kirészletezni az összetevőket, annak érdekében, hogy a hús kerülhessen előre a listán. Ha a Brit sem részletezné ki eléggé, akkor a második, harmadik, negyedik helyen szereplő "rizs, kukorica, búza" hármast szépen betehetné a legelejére mint gabonafélét. Mert ezek gabonafélék!!! Ha esetleg valaki nem tudná....

A Pedigree szerintem sem minőségi táp, de én próbáltam a Britet és az Orijen-t is. A Brit-től rohadt nagyokat űrített a kutyám,és szilárdnak sem mondanám, míg az Orijen-től konkrétan fosott, vakaródzott, hullott a szőre. Mindezt luxus áron. Semmi egyebet nem változtattam meg csak a tápját, és minden helyrejött.

Jelenleg Canun-t etetek, amivel teljesen elégedett vagyok. Szép szőr, egészséges fogak, izmos test, kicsi széklet. Immár 1 hónapja a befogadott cicám is azt kapja, akinek a kis korpás, foghíjas szőre gyönyörűen rendbejött.

Elemezgethetjük itt amúgy az összetevőket, a gyártó úgyis azt ír rá amit akar. Ez baromira nincs úgy leszabályozva, ahogy azt sokan gondolják... Egy a lényeg, ki kell próbálni! És ha beválik, akkor azt kell használni. Bár, egy számomra lényeges van: cukorrépa ne legyen benne. Nem is értem, hogy kerül egyátalán az egy KUTYAtápba...(??)

Nekünk, embereknek meg több zöldséget, gyümölcsöt kéne fogyasztanunk, mégis zabáljuk a húst. Minden évben kitalálnak valamit... hol ártalmas a hús, a tej, hol meg a világ legegészségesebb dolgai. Ne hagyjátok becsapni magatokat. Egyikünk sem vegyész vagy állatbiológus.

Én annak hiszek, amit látok, nem annak, amit el akarnak hitetni velem.

2013. aug. 6. 12:30
 15/15 anonim ***** válasza:
Kedves 9-es válaszoló! Azért gondolom, mert a golden eleve hajlamos rá, az egyik legnagyobb hazai golden retriever tenyésztő is elmondta, hogy neki szinte minden kutyusa allergiás a csirkére. Persze nem rögtön, hanem idővel kialakul a szőrhullás, könnyes szemek, tüsszögés.. stb. A környezetünkben élő goldenek közül is minimum a fele allergiás már. Én csak jót akartam a kérdező kutyusának, mert többre értékelem azt a csöppnyi kis cukiságot, mint az ilyen embereket, mint te...
2013. aug. 7. 13:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!