Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Husky újszülött mellé?

Husky újszülött mellé?

Figyelt kérdés
Párom októberre van kiírva szülésre, hogyan fog viszonyulni majd a kislányomhoz egy husky? Van már egy 4 éves kis tacsink, de ahogy olvastam a huskyk tulajdonságaikat egyáltalán nem lehet őket összehasonlítani. Az energialevezetéssel nincs gond, párommal rendkívül kreatívak vagyunk, az egész család szeret félnapokat, napokat mászkálni. Esetleg egy husky megvédené páromat, vagy gyerekemet egy esetleges "utcai csetepatétól"? A környékünk elég gázos, gondoltuk jól jöhet egy nagy testű, félelmet keltő kinézetű kutya. Mindig is szerettem volna egy huskyt. ebben az esetben összelehet kötni a kellemest a hasznossal?

2013. júl. 12. 10:18
 1/8 Imola Ágnes ***** válasza:

A husky esetében nem csak az energialevezetéssel van gond, hanem azzal is, hogy nehezen irányítható, nehezen tanulja meg a szabályokat. A kisgyermeket nem hiszem hogy béntané, eleve ki van ölve belőlük az ember iránti agresszió, de megvédeni a családodat nem fogja, sőt a házadat sem...én nem ajánlom....

Szerintem sokkal jobb lenne egy amstaff, vagy Rottweiler...de csak jó idegrenszerű, kiképzett, lehetőleg szuka.... tapasztalatból mondom, hogy sokkal tökéletesebbek gyerek mellé.....+ üsztönösen védik a házat, gazdát, gyereket....nem zavarja őket ha a gyerek nyúzza....

2013. júl. 12. 10:31
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2013. júl. 12. 10:44
 3/8 anonim ***** válasza:
Szintén nem ajánlom a huskyt. Én viszont saját tapsztalat alapján a boxert ajánlom. Szintén elég elrémísztő a külseje, pedig megelehetősen barátságos állatok. Gyerek mellé ideális, mivel folyamatosan védi vigyázz rá. Idegenektől, szintén ösztönösen védi a családot. Azonkívűl a lakásban igazi kanapé kutya:-)
2013. júl. 12. 11:33
 4/8 anonim ***** válasza:
nem ajánlatos csak hamár nagyobb a gyermek
2013. júl. 12. 12:53
 5/8 anonim ***** válasza:
most hoznátok a kölyök huskyt? várjatok 3 évet.
2013. júl. 12. 14:12
 6/8 anonim ***** válasza:
Nem. A husky ideális családi kutya lehet, ha képes a gazdája megfelelően foglalkozni vele, eléggé lefárasztani. De ha olvastál a fajtáról akkor ugye azt is olvastad, hogy rendkívül emberbarát, ugyanis a tenyésztése során soha nem mutathatott negatív reakciót emberrel szemben, akkor sem, ha az idegen volt. Ezért -ez is szinte mindenhol le van írva- a husky -és úgy általában egy szánhúzó- soha nem őriz házat. Ugyanígy személyvédelemre is alkalmatlanok. Ha ezeknek a kritériumoknak meg kell felelnie a kutyának, akkor más fajtát kell választanod.
2013. júl. 12. 18:22
 7/8 anonim ***** válasza:
A szibériai husky a gyereket csak falkatársnak fogja tekinteni, neked pedig fel kell venned a falkavezér szerepét, hiszen következetesség kell egy husky tartásához. Az sem mindegy milyen helyről veszel kutyát, szaporítóknál nincsen szelektálás. Megvédeni titeket nem fog, mindenkivel szemben barátságos, házőrzésre teljesen alkalmatlan. Egy kisgyermek mellé max az miatt lehet veszélyes, hogy szeret nagy sebességgel rohanni, és olykor az sem állítja meg, ha valaki az útjában van (könnyen fellökheti a gyereket).
2013. júl. 12. 19:17
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

[link]

:)

2013. júl. 12. 20:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!