Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan tanítsam meg a kiskutyá...

Hogyan tanítsam meg a kiskutyámnak, aki eddig az ágyban aludt, hogy a kosarában aludjon?

Figyelt kérdés
Egy 7 hónapos yorkim van és már az elejétől kezdve az ágyban aludt velünk, mert mindig sírt meg nyüszített. Nem is volt baj, mert én szeretek vele aludni, viszont mostanában mindig ha kiengedem pisilni ásni szokott és tiszta koszos lesz és így ugrik be az ágyba. Hogy tanítsam meg neki, hogy a kiskosarában aludjon?
2009. okt. 18. 20:14
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
6%
Hát mostmár nem hiszem hogy könnyen megtaníthatnád mivel 7 hónap az nem kevés idő és most biztos nagyon sírna ha nem engednéd oda,esetleg kizárnád a szobából,esetleg tisztítsd le kicsit alvás előtt.
2009. okt. 18. 20:22
 2/13 anonim ***** válasza:
56%

http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__457442-hogy-l..

Bármikor meg lehet tanítani. Mindenkinek megvan a helye.

2009. okt. 18. 20:23
 3/13 anonim ***** válasza:
65%
terrier=terrorista Keményen kell bánni velük, mindig beprobáloznak valamivel de nem szabad hagyni, egyszer sem!!! Tedd a helyére és szólj rá keményen hogy MARAD vagy ha felugrik NEM. Minél elöbb kezd el és ne engedj neki, ha kell ismételd meg 100 x, de ne engedj!!!
2009. okt. 19. 10:34
 4/13 anonim ***** válasza:
71%
Minden este tedd a kiskosárba a kedvenc játékát, ha nincs neki, akor vegyél egy újat. Kemény neveléssel még simán megtaníthatod, a lényeg, hogy ne engedd neki az ágyban alvást akkor sem, ha épp tiszta a lába. Tehát légy következetes!
2009. okt. 19. 12:15
 5/13 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Már nagyon sok mindennel próbálkoztam, a kizárás volt az első. Sajnos egy óra után már be kellett engednem, mert annyira sírt és kaparta az ajtót!! Az a baj, hogy az ágyam kb 30-35cm magas, szóval ez neki nem akadály. Volt már, hogy sikerült a saját helyén elaltatni, de este simán visszajött. A játék pedig 10percig köti le, bármit vettem neki! Tényleg igazi kis terrorista!! De azért próbálkozok :)
2009. okt. 19. 20:00
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Az enyém másfél éves volt, mikor kiszoktattam az ágyból. Mellesleg yorki-tacsi keverék.

Ha sír, ne dőlj be neki, ez csak műsor, hiszti, hogy elérje a célját. Csak akkor engedd vissza a szobába, ha már befejezte a sírást. Lehet jó pár éjszakád meg fogja keseríteni (szomszédokét is), de e nélkül nem megy sajnos.

Az előbbi válaszban lévő link alatt találsz még válaszokat a gondodra.

Nem reménytelen, de nem is egyszerű eset. :)

2009. okt. 22. 17:00
 7/13 anonim ***** válasza:
50%
Bocsi, második válaszban lévő link. :)
2009. okt. 22. 17:01
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Tapasztalt kutyatartó révén remélem tudok segíteni. Az elöző válaszadok között volt aki nagyon jót irt, például hogy mindig légy következetes, ez nagyon fontos, hiába kimeritő, vagy kegyetlen türelemjáték :) te légy kitartó. Így hamar eléred a célodat. A másik hogy nem tudom egyedül élsz e, és hogy mennyire kivitelezhető hogy a kutyát kizárd a szobából (mert ugye akkor garantáltan sírni fog) de ha igy tennél (ami egyébként az egyik lehetséges megoldás a problémádra) akkor rácsot rajk a szobád elé az ajtóba amin keresztül lát a kutya de nem tud bemenni, és hiába sir, te ne nézz rá, ne rohanj oda és ne szólj hozzá, bármilyen idegesitő, vagy bármennyire is sajnálod :( További lehetséges variációk, ha a szobában vagytok , ülj le a földre mutasd meg neki milyen jó a földön játsz vele simogasd stb. ha felmegy az ágyra nyugodt de határozott hangon és mozdulattal vezesd le a kutyát az ágyról, addig amig meg nem tanulja hogy te annak nem örülsz és hogy te vagy a falka vezér te mondod meg hogy mit csinálhat és mit nem. Nekem is van két kutyám és elöttük is volt már, szóval a kutya ha valamit csinál vagy nem csinál az azért van, mert nincsenek szabályok és nem tudja hol a helye hogy mi az amit meg tehet és mi az amit nem. A kutyát négyhónapos korában (korától) fontos hogy emberek közé vidd hogy szocializálódjon( ez nagyon fontos). Nekem 10 percembe került hogy a kutyát megtanítsam leülni, további öt percembe hogy megtanitsam lefeküdni vezényszóra és kézjelekre is.( amit jó pár hónapig kell még gyakorolni napi 2x10 percig, tovább nem mert ha megunja és nem figyel már rád akkor lehet nem csinálja meg amit szeretnél és az nem túl jó, tehát nem szabad hosszú ideig eröltetni, csak amig élvezi naponta összesen 20 maximum 30 percig és nem egyszerre) , minden kutya okos és tanitható nevelhető és bár idősebb korukban is fogékonyak az ilyesmire, igazán jó eredményt kölyök és fiatal korukban lehet elérni. Remélem tudtam segiteni :)
2009. okt. 22. 19:02
 9/13 anonim ***** válasza:
0%
A kutya nem a házba való... Építs neki egy kutyaházat és rakd ki a kertbe és nem fog az ágyadban aludni. Na meg az ágy kényelmesebb neki mint a kosár gondolom.
2009. okt. 22. 21:21
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
akkor hova való? a többség nem azért vesz kutyát hogy hadja kint megrohadni a kertbe a kutyaházba... ez csöppet csőlátásra vall... arról nem is szólva hogy egy pici ölebről beszélünk, nem egy nagytestű házőrző kutyáról, amit szintén nem feltétlenül kell kint tartani a kertbe...
2009. okt. 22. 21:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!