Mit tegyek, hogy a kutyám ne féljen annyira a dörgéstől?
én is így vagyok vele, csak én tudom hogy elszúrtam.. kiskorában ha vihar volt félt, babusgattam és be engedtem az előszobába ezt megszokta,
most 7 éves és ha jön a vihar vagy kicsit csepeg az eső máris nyüszít, kaparja az ajtót és be kell hogy engedjem...
próbáltam már sok mindent hogy le szoktassam róla, de nem megy :(
Fokozatosan lehet hogy hozzátudod szoktatni. Nekem szerencsém van a kutyánk a kutyaiskolában használt pisztolytól sem fél. A kutyasuliban azt mondták hogy pl. etetés közben zörgetni kell a zacskót. A lényeg hogy számára jó dolog közben érje a hang mint az etetés. Ha a zörgetést bírja akkor pl. tapsolhatsz neki vagy kidurranthatod az zacskót.
De semmiképpen se vegyél tudomás a félelméről. Csinálj úgy mintha semmi se történne. Ha beengeded a lakásba próbáld meg úgy hogy ne amiatt mert nekiállt nyüszíteni. Akkor próbáld megelőzni a bajt és még a vihar előtt behívni.
Ezekben a kutyákban már genetikailag benne van a dörgéstől-lövéstől-petárdától való félelem.
Igazából nem fogod tudni elérni, hogy ne féljen.
Valami enyhébb nyugtató hatásos lenne, de nyáron sajnos több a dörgés, villámlás,zivatar.
Télen csak a dec 31. frászos ezeknek a kutyáknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!