Tényleg csak lakásban lehet tartani?
Figyelt kérdés
Gyerekkorom óta szeretnék magyar vizslát. Sajnos nincs pénzem egy minőségi kiskutyát vásárolni tenyésztőtől (szaporítót meg nem támogatok!), de arra gondoltam, hogy szívesen örökbe fogadnék. Tényleg igaz, hogy a vizsla csak lakásban érzi jól magát? Mivel a fajtamentők majdnem minden képnél szinte kihangsúlyozzák, hogy kanapé-fanatikus a kutya. Nem az a baj, mert ha hideg van beengedném az előszobába, de az ágyra például nem. A másik kutyus is bejöhet ha melege van kint, hűsölni, télen a kazánházban tud lazulni. Csak nekem olyan furcsa, hogy a kutyának akkor lehet csak jó, ha az ágyban aludhat. Tényleg én látom csak így? Gondolom, ilyen hozzáállással már nem is adnak kutyát, hiába szeretném és foglalkoznék vele.2013. júl. 10. 11:56
11/18 anonim válasza:
Nekünk 2 szomszédunknak is van magyar vizslája kinn a kertben.Semmi bajuk nincs, télen is kinn vannak.Minden kutya megtudja szokni az udavari életet.
12/18 A kérdező kommentje:
Komolyan nagyobb baj az, hogy a kazánházban akarom a kutyát altatni télen, mint az amikor itt panaszkodnak, hogy beteg a kutyájuk de állatorvost nem akarnak hívni. Istenem. Egy egyszerű kérdést tettem fel csak. Nem egy vashordóban akarom tartani láncra verve. De még csak nem is kizárva a kert végébe.
2013. júl. 10. 14:12
13/18 anonim válasza:
Nem azt mondtuk, hogy nagyobb baj. A láncos-hordós megoldásnál sokkal jobb. Csak rákérdeztél, hogy mit gondolnak a fajtamentők és elmondtuk. A kutyának a legnagyobb büntetés, ha kizárják a falkából. Ha nappal a kertben van, éjjel a kazánházban, most mondd meg őszintén, télen, esőben, hidegben, hány órát fogsz vele tölteni egy nap?
14/18 anonim válasza:
Nekem magyar vizslám van. Én bentinek szerettem volna (előbb-utóbb az is lesz), de a szüleim nyomására most kinti-benti; gyakorlatilag kint akkor van, ha a) éjszaka van, b) nincs itthon senki, c) napozni támad kedve a fűben v. hasonló). Imádná a kanapét, de a szőnyegemen is tök szívesen alszik, úgyhogy nincs felengedve. A háza kint le van szigetelve, illetve hőszigetelő függönyt is szereltünk rá. Természetesen nagy mínuszokban bent aludt a fűtött lépcsőházban egy párnán. Egyébként szerintem ezt a kanapédolgot inkább a gazdicentrikusság miatt szokták mondani. Ez nálunk meg van oldva, hiszen órákat van velem a szobámban vagy én kint vele a kertben, plusz séták-kirándulás-játék-tanulás-kutyasuli. Szóval nem a pihe-puha ágyat igényli elsősorban, hanem a család jelenlétét. Ezt pedig komolyan kell venni, mert oké, hogy bármit meg tudnak szokni, de érzékeny és rendkívül szociális kispofák. Ideális esetben meg te is megszereted majd annyira, hogy behívod magadhoz, amikor csak lehet...
15/18 anonim válasza:
Én többször vállaltam már ideiglenes befogadást. Mindig minden kutya bent volt a lakásban a sajátjaim mellett. És egy dolgot kijelenthetek: rosszabb helyre soha nem fogok kutyát odaadni, mint amilyen dolga nálam van. Nem ismerem a vizsla mentést, sem az ideigleneseiket, de hogy én egy kanapé-fanatikus kutyát a helyükben nem adnék oda kinti kutyának meg kazánházban alvásra majd megszokja címszóval, az tutifix.
16/18 anonim válasza:
A vizsla nem érzi jól magát a házban sokkal inkább kint a kertben.Attól hogy fázik ne aggódj, mert szívós kis állatok.DE azt vedd figyelembe, hogy a magyar vizsla a gazdija mellett érzi legjobban magát , attól függetlenül hol vagy.
17/18 A kérdező kommentje:
Páromnak is van, igaz az drótos német vizsla. Dolgozik is vele, de az se szeret lakásban lenni pedig próbáltam már. Nincs leszidva se érte, de valahogy jobban szeret tombolni, ha hideg van a garázsban lazul inkább.
2013. aug. 29. 18:06
18/18 A kérdező kommentje:
Amúgy mindenkinek ment a zöld pracli.
2013. aug. 29. 18:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!