Cicát előtte, vagy utánna?
Jó gondolat, hogy előtte vidd oda a cicát, mert így nem fog majd "betolakodónak" tűnni a kutya szemében.
Viszont: elég nagy hozzáértés, meg türelem kell ahhoz hogy egy olyan kutyát össze szoktass egy macskával, akiről előre elvan mondva, hogy nem szereti azokat.
Jól meggondoltad?.. Mert ha a macseknak nem szimpi a kutya, ott hagy titeket a búsba (mármint a cicc).. El fog kóborolni, és még ha haza is megy majd, lehet hogy csak kapun kívül marad.. Jártam már így.. :/
Nekem az a tapasztalatom, hogy a kutya-macska viszony az esetek többségében a macskán múlik. Az én cicám kutyával nőtt fel, és soha nem bántják azok a kutyák sem, akiket úgy hoznak fel, hogy "úristen fogom a pórázt, mert ez minden macskát kinyírna". A kutyás macska az pontosan tudja, hogy ha elszalad, az egyenlő az öngyilkossággal, ezért mindig mereven szembeáll a kutyával, így a kutya nem mozdul rá.
Nem hiszem, hogy különös képességű terápiás macska lenne, egyszerűen csak érti hogy működnek a kutyák.
Az a lényeg, hogy ha a macska szalad, akkor őt buli kergetni, ha pedig ő a kergetés elől szalad, akkor benne is vagy az ördögi körben.
Szóval szerintem próbálj olyan macsekot választani, aki kutyás családban volt ideiglenesben, és jó, ha ő van ott először, mert ha a macska magabiztos, tudja, hogy hova tud elbújni, akkor még kisebb esély van arra, hogy meneküléssel ingerelje a kutyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!