Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egy 18. születésnapra illik...

Egy 18. születésnapra illik kutyát adni? :-)

Figyelt kérdés
Barátomnak lesz születésnapja,de az a gond,hogy november közepén..Mivel minden vágya egy husky kutyus,én pedig minden ajándék ötletből kifogytam,ezért gondoltam meglepem,ennek örülne a legjobban. :)
2013. júl. 9. 18:41
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
18%
Akumi, ezt most benézted... Azóta 20 év telt el, a harmadik fekete-cser kutyám van. Volt rotim, spánielem, tacskóm is, mind azért fekete-cser, hogy "menjen a táskámhoz". Szíved joga, hogy te más alapján válassz kutyát, de nem kellene rögtön leszólni azt, akinek tetszik valamilyen kutya. És az is biztos, hogy hiába passzol hozzám egy kutya személyisége, ha nem tetszik, soha nem fogom tudni igazán szeretni. Ez az életben is így van az ember-párunkkal, csak sokan ezt cikinek tartják bevallani.
2013. júl. 9. 19:49
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

De tényleg, mi azzal a baj, ha együtt választjátok ki a kiskutyát?

Neki legyen a kedvére, ne neked, vagy inkább közös megegyezés.

2013. júl. 9. 19:52
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem néztem be semmit, egy szóval sem mondtam, hogy tutira gáz lesz. De mivel menhelyen dolgoztam, pontosan tudom, hogy hány ilyen, külsőségek alapján kiválasztott kutya sorsa fordul rosszra.
2013. júl. 9. 19:58
 14/19 anonim ***** válasza:
Amúgy pont a menhely kapcsán jut eszembe... Hányszor van az, hogy kihozunk kutyákat, mert épp altatnák, vagy mert beteg vagy mert túlzsúfolt a hely. Ott aztán az ember nem válogat semmit, azt nézi, melyik kutyának kell a segítség. Aztán összecsiszolódunk. Vagy egy kölyök, tenyésztőtől. Na ott is annyit tudsz elsőre, hogy kant vagy szukát akarsz, meg hogy milyen színűt. És együtt tanuljátok meg egymást. Persze ehhez az kell, hogy az ember tényleg szeresse a kutyákat és elkötelezett legyen. Ezeket a példákat csak azért sorolom, hogy ilyen is van. Aztán persze az ellenkezője is. De meggyőződésem, hogy aki a kutyaválasztásnál pl visszaadja a kutyát a menhelyre, ott az emberrel van sokszor a gond, és nem a kutyával. Szerintem fontosabb az, hogy valaki tényleg hajlandó-e minden áldott nap reggel két órával korábban kelni, hogy megsétáltassa a kutyát, mint hogy milyen a kutya személyisége (persze szélsőséges esetek kivételével). De kölyök kutyánál pláne igaz, hogy szinte mindegy, hogy milyen kutyát kapsz, ha szereted a kutyákat és következetes vagy és te neveled fel, szinte mindegy, hogy milyen fajta a kutya. Nekem most van egy lusta mamlasz és egy pörgős-ugatós-rohanós, és tök jól elvagyunk, pedig nagyon különböző a kutyák személyisége.
2013. júl. 9. 21:36
 15/19 anonim ***** válasza:

Csak akkor vállalja a kutyát a barátod,ha minden nap tudja vinni sétálni,lefárasztani.Lesz erre ideje?

Ha keveset van mozgatva,szökik.

2013. júl. 9. 21:40
 16/19 A kérdező kommentje:
Lesz ideje,de van egy öccse,az majd ő is kifárassza :)
2013. júl. 9. 21:46
 17/19 A kérdező kommentje:
-az
2013. júl. 9. 21:46
 18/19 anonim ***** válasza:
Napi több órás intenzív mozgásról beszélünk!Ez nem labdadobálást jelent a kertben.
2013. júl. 9. 22:02
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Tessék, még meg sincs a kutya, de a gondozás, foglalkozás egy részét lepasszolnád az öcsikére.

Ebből úgy sejtem, hogy a barátod a szüleivel él. A szülők is szeretnék a kutyát? Elsőre talán velük kellene megbeszélned a dolgot.

2013. júl. 10. 09:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!