5 éves Bordeaux-i dogot hogy lehetne betanítani a sétáltatásra?
vettem neki hámot is, de ha kilépünk a kapun lefekszik...
valaki ilyen téren ért a kutyákhoz, akkor annak a segítségét kérném.
akumi jól leírta, mit tegyél.
Először is, tényleg jobb lenne nyakörv, azzal sokkal könnyebb irányítani a kutyát.
Másodszor pedig lényeg a fokozatosság és a türelem, nem szabad kapkodni és egyszerre túl sokat várni a kutyától. Kezdd úgy, hogy a póráz felcsatolása után (ő jöjjön hozzád, ne te kergesd a pórázzal) lépj ki te először a kapun, és téged kövessen a kutyus. Ha kint lefekszik, vagy nem akar menni veled, akkor csalogasd jutalomfalattal, játékkal. Már pár méter után dicsérd meg, add neki a jutalomfalatot, aztán majd növelheted a megtett távolságot.
De egyébként magához a pórázhoz hozzá van szoktatva rendesen? Az már nem zavarja?
A póráz sajnos nem jó, mert a nyaka vastagabb mint a feje, erőssen meg nem akarom meghúzni a nyakörvet, mert az neki se lenne jó.
Nincs hozzá szokatva, még kissebb korában párszor próbáltam a pórázt, de már akkor se jött, tehát így hagytam is.
A nyakörvnek olyan szorosnak kell lennie a kutyán, hogy két ujjad beférjen alá, se több, se kevesebb. Annyira nyugodtan húzd meg, semmi baja nem lesz. De ha nem vagy nyugodt, rakj rá fojtót (nem, nem fojtja meg kínozza a kutyát, hacsak fel nem akasztod vele), abból nemigen húzza ki a fejét, és egy ilyen erőteljes fajtának nem is biztos, hogy elég a sima nyakörv, ha mondjuk beijed és megindul.
De ha nagyon nem megy egyedül, hívj szakembert, aki segít nektek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!