Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szeretnék egy kutyát de a...

Szeretnék egy kutyát de a páromtól nem kapok semmi támogatást, mihez kezdjek?

Figyelt kérdés

Már 5 éve szeretnék egy kutyát, kiállítási/tenyésztési célra. Találtam is egy jó kennelt, egy külföldi, top tenyésztőt. Nagyon izgatott vagyok ezzel kapcsolatban, hisz ezzel egy álmom valósulna meg.

Viszont a barátom, hát... ő falun nőtt fel, mindig volt náluk kutya a portán, neki nem jelent ez semmit. Nagyon rossz mert nagyon szeretnék ezekről a dolgokról beszélni vele, hisz ha elindulok ezen a pályán, az az ő életét is befolyásolni fogja. De állandóan lekoptat, leállít hogy én másról se tudok beszélni, ő meg már unja és nem érdekli. Elmagyaráztam neki hogy azért, mert nekem ez az álmom, tudom hogy ezt ő sose fogja tudni átérezni mert és nem azt jelenti neki egy kutya mint nekem, de nekem ez az álmom. Erre meg azt mondta hogy neki is volt álma: pénzt szerezni. Mondom neki hogy de hát a pénz nem olyan értékű mint egy kutya, élőlény. Erre azt felelte hogy igazam van, a pénz többet ér mint egy állat. Meg hogy ne beszéljek már úgy a kutyáról, mintha ember lenne, mert messziről sem az. Meg ha a leendő kutya drága lesz, ő 100% hogy 1 forintot se fog beleadni.

Nagyon kiakadtam ezen. Semmi támogatást nem ad és nagyon szomorú vagyok. Ez az álmom és a kiállításozás, de egy ilyen emberrel az oldalamon nem tudom van-e esély hogy elérhetem-e ezeket...

2013. júl. 6. 10:29
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Nem mindenkit érdekelnek a kutyák, ezt el kell fogadni. Az én családomban senkit sem érdekel a kutyázás. Ettől függetlenül én csinálom, mert nem zavarja őket, és keresek másokat akikkel beszélgetni lehet róla. Attól még nem lesz rossz ember, ha nem köti le a kutyázás. Téged sem érdekel minden és gondolom te sem bírnád ha folyton olyan dolgokat kéne hallgatnod.

Az meg nem értem miért kéne neki beleadni? Te kutyád, te akarod, téged érdekel nem őt. Te kifizeted az ő hobbiját, ha téged nem izgat? Ha ezen kívül nem bántja a kutyát, nem utálja, stb akkor simán tarthatod, legfeljebb ő nem vesz részt benne.

2013. júl. 6. 16:01
 12/14 anonim ***** válasza:
Valóban nem rossz ember attól, hogy nem köti le a kutyázás. De! A Kérdező úgy fest, hogy komolyan gondolja ezt az egészet és ezt az életformát egy olyan ember, mint aki a kérdésben van, nem nagyon fogja tolerálni. Gondolod pl., hogy nem lesz abból probléma, ha egy-egy hétvégén a Kérdező eltapsol több tízezer (esetleg százezer) forintot a kutyájára? (És akkor a dolog fontosabbik, 'pénzmentes', azaz a lelki és párkapcsolati részéről még nem is beszéltünk...)
2013. júl. 6. 16:37
 13/14 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom, igaz nekem nem a párom, hanem a családom ilyen, de kibírják. Idősek és teljesen más szellemben nevelkedtek, nekik a kutya inkább egy ugyanolyan haszonállat mint a többi amit tartanak. Ne tudd meg milyen oltári nagy butaságokat tudnak néha mondani. Mégis eliviselik, hogy ez nálam máshogy van és még segítenek is néha ha kérem.
2013. júl. 6. 17:03
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk ennyire nem rossz a helyzet. A párom imádja az állatokat, de a szülei révén a kutya a kertbe való, ott elszórakoztatja magát... felfogású.

Lett egy kutyánk, én foglalkozom vele, etetem, iskolába hordom, kutyás ismerősökkel kirándulunk... (és persze velünk lakik bent a szobában :) )

Tudja hogy nekem ez fontos, bár megérteni nem érti ezt, hogy miért is és mit ad nekem, de nem akadályoz semmiben. Kommunikálni kell. Igaz, hogy néha kisebb konfliktusaink adódnak, de azért egész jól tudjuk kezelni a dolgokat és nem okoz állandó feszültséget köztünk. A kettőnk kapcsolata semmivel sem lett kevesebb, de én sokkal többet kapok a kutyától, a kutyás ismerősöktől, barátoktól... mint eddig. Mondhatni teljesebb lett az életem.

Ha csak te szeretnél kutyát, vállald, mintha egyedül lennél a teendőket. Vagy kompromisszumot köttök mind a ketten vagy esetleg neked kell választanod, hogy akkor a párod vagy egy kutya az amit szeretnél.

2013. júl. 6. 19:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!