Amerikai staff kan tulajok vannak?
előző vagyok, nem tudom miért küldte el a válaszomat, még nem fejeztem be...
tehát az, hogy egészséges, fajtatiszta kölyköket akarsz, az az alap, nem a cél! hogy törzskönyvezel, és ellátod őket, ez szintén evidencia. ettől még nem lesznek a kiskutyák minőségileg jobbak, nem fejleszted, jobbítod a fajtát!
mérd fel a szukád képességeit, vagy sportban, vagy kiállításon, érj el eredményt, és ha mások is (tenyésztők, bírók) úgy látják, hogy a szuka érdemes rá, akkor keress hozzá illő kant, akivel összepárosítva jó eséllyel javítod a fajtát. amíg ez nincs meg, addig csak egy szaporító vagy. és hangsúlyozom, a fajtát próbáld javítani, ne a saját szukádat!
aranykoszorúval is lehet valaki ugyan így szaporító... csak összeteszi a kutyáit, letörzskönyvezi és eladja. a koszorút meg az előállított kölykök után előbb vagy utóbb meg fogja kapni (ahhoz csak annyi kell, hogy legyen néhány gazda, aki eljár kiállításra a tőle származó kutyájával...).
akkor sem hiszem h szaporító kategóriába tartozok..
A szukámnak remek a genetikája és a felmenői, nem hinném hogy hibát követek el azzal a fajta ellen ha tovább viszem a jó géneket egy egyenrangúan jó kannal!..
De nem is értem h miért nekem okoskodtok. amikor millió az olyan ember aki csak a kinézetre ad az idegrendszerre a stabilitásra nem,csak össze rak két kutyát hogy na hagy legyenek kis pitbúúúú kutyák meg hasonló... Eléggé felelősség teljesnek érzem magam ahhoz h almot hozzak le egy jó adottságokkal és felmenőkkel rendelkező szukától..
Keress kenneleket és ott érdeklődj, Bodybull kennel esetleg?
Nah már megint szaporító! blablablaaaaaaa! szerintem ti még nem láttatok IGAZI szaporítót. Persze csak az extra TÚLÉRTÉKELT kutyák a jók, de megsúgom, ugyan ugy lehet csalás az egész törzskönyv! Halott kutya papírjával vagy hamis papírral eladott korc.s. Pedig legtöbb embernek szerintem aki itt irogat menhelyi kutyálya van, és valljuk be fogalma sincs a fajtatiszta kutyákról
Miért nem kéred meg a szuka tenyésztőjét,hogy ajánljon kant?
Ha a kérdésedre jelentkezne itt egy kan tulaja,honnan tudnád,hogy az értékes vérvonal?
Még csak érdeklődöm már benne van a kutyám a tüzelésben nem is 100% h lesznek kicsik.
Szét nézek h érdemes-e :)
Ezért nem is értem mire ez a nagy felháborodás...
Ha esetleg itt jelentkezne valaki természetesen kérném e-mailben a kutya papírjait felmenőit szűrése oltások stb..
és aztán ha szimpatikus a kutyus vérvonala személyes találka . :) Az okoskodók pedig valóban nem láttak még szaporítót ha egy szűrt egészséges tk. jó vérvonalú kutyával rendelkezőt le szaporítóznak :)))
Szimpatikus a vérvonala???
Ugyan miből tudod ezt megítélni?
És igen,ismerek olyan szaporítót is,aki kiállításra jár,ágyban alvósak a kutyái stb.Sokféle szaporító létezik,nemcsak a kutyagyárosok.
Tervezek és pont ezért nem rakok rá bármilyen kant,és nem döntöttem még a fedeztetéssel kapcsolatban sem ..
azt hiszem sokan nincsenek tisztában a szaporító szó fogalmával de sebaj :)
Még szerencsére én döntök a kutyám sorsa felől, egyébként komolyan nem értem h miért velem kötekedtek és néztek le amikor máshol mindenféle korcsot tesznek össze büdös ólakban nevelik a kicsiket mindenféle oltás féregtelenítés nélkül mindenféle betegséggel és amstaffnak van árulva 20-30 ezerért.. Na ez a szaporító aki le szarja a kutya egészségét és minőségét és csak a pénz ugrál a szemük előtt és magasról tojnak rá h az eladott kölyök az új szerető gazdinál pár héten belül elpusztule vagy sem... Ez a nem mind1 , én nem erre törekszek de persze ti biztos jobban tudjátok :)
Nem,kedves kérdező,Te nem vagy tisztában a dolgokkal. Hogy megértsd,miről van szó,helyesebb,ha a szaporítás-tenyésztés kérdését a tenyésztés felől közelítjük meg.
A tenyésztés rendkívül nagy felkészültséget,tapasztalatot és nem utolsó sorban sok pénzt,időt és energiát követel meg. A célja pedig az,hogy az adott fajtát tenyésztési terv szerint, a legjobb szándékkal nemesítsék azáltal,hogy csak a legjobb kutyákat pároztatják,mégpedig mindkét egyed külső-belső tulajdonságainak figyelembe vételével.
Ha két törzskönyves kutyát egymásra raksz,az még nem tenyésztés. Egyrészt azért,mert nincsenek a fajtával kapcsolatos több éves-évtizedes tapasztalataid,hogy meg tudd ítélni,melyik szuka alkalmas a tenyésztésre,és milyen fedezőkanra van szükség. Attól még,hogy egy kutya TK-s,egyáltalán nem biztos,hogy megéri továbbörökíteni a génjeit. A tenyésztő nem egyedben,hanem fajtában gondolkozik,és a fajta érdekeit nézi.
A tenyésztőnek megvan ahhoz az infrastrukturális és pénzügyi háttere,hogy ne legyen gond több kutya megfelelő tartása,megvannak a tenyésztéshez szükséges eszközei,és nem utolsó sorban: elegendő időt tud a kutyáira szánni.
Ahogy én látom,Te egyszerűen csak babázni akarsz,és véletlenül törzskönyves a kutyád. De ettől még nem leszel tenyésztő. Ja,igen: és azt ugye tudod,hogy a tenyésztés általában nem nyereséges (vagy csak nagyon optimista esetben)? Ha fedezteted a szukádat,lesz pár száz rongyod az orvosi vizsgálatokra,esetleges beavatkozásokra,a kicsik oltására,Tk kiváltására,táplálására? Kinek fogod őket odaadni?
Van elég időd arra,hogy a szülés előtt,és utána hetekig folyton felügyelj pl. 1O kiskutyát?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!