A kutyám nem hajlandó megenni a féreghajtó tablettát, mit tegyek?
Az enyém szabályosan elkéri a kezemből, és megeszi.. :)
Én a helyedben most szüneteltetném egy kicsit a próbálkozásokat, mert már tudja,hogy mi a helyzet.Este mikor enni kap, (vagy a legközelebbi etetésnél) csempészd bele a kajájába. A lényeg,hogy éhes legyen, egy a nagy mennyiségű kajak közül ne tudja kiválogatni. Így kénytelen megenni azt is.
Sok sikert! :)
Milyen fereghajtot vettel a kutyusodnak?
A drontal fereghajto tablettat probaltad mar? Azt sok kutya ugy eszi, mint a jutalomfalatot.
Tedd a tablettát a nyelve hátuljára, fogd össze a száját, tartsd felfelé a fejét és ha nyeldekel se engedd el, csak akkor ha már megnyalta az orrát.
Amikor az orrát megnyalja akkor a tabletta lent van.
én ugy csinálom, hogy elkezdem etetgetni valamilyen felvágottal, adok neki kisebb nagyobb darabokat, én is eszegetek vele, hogy végképp ne tudja miben sántikálok, és aztán egy kisebb darabba belenyomom... mivel kicsi, valószínűleg rögtön lenyeli, mielőtt még találkozna a tablettával
.. legalábbis az enyém van olyan mohó
Az én lökött kutyám is állandóan elkunyerálja az állatorvostól a tablettát :D
Egyébként nem értem, hogy egy falat kenőmájasban hogy érzi meg a szagát. Mekkora kutya?
Egy kan spánielről van szó. :) Tényleg már mindennel próbálkoztam, belenyomtam kolbászba, sonkába tekertem, virslibe dugtam stb. Ma a májkrémmel is bepróbálkoztam. Előző negyedévben még sikerült megetetnem vele, de most valahogy sehogy sem akarja megenni.. Igen, Drontalt használunk, kiskorában simán megette, mintha csak jutalomfalat lenne, nem értem most már miért nem szereti.
Pár napig békén hagyom, mert úgyis tudja miben mesterkedek.. :) Jövőhéten megpróbálom a toroklenyomós dolgot, úgysem ússza meg. :)
Köszönöm mindenkinek a válaszát, aranyosak vagytok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!