Melyik a jobb? Saját kiképző vagy kutyaiskola?
Én járok kutyasuliba a kutyámmal, de mivel nekünk is vannak gondjaink a kutyákkal kapcsolatban, így külön órára is járunk. Szóval jobb az, ha kutyák között van, viszont ha nem tud viselkedni, akkor előbb azt kell neki megtanítani, az meg otthon, és a városban nem fog menni.
A másik dolog meg az, hogy ne egy kiképző képezze a kutyámat, hanem én, ő csak segítsen és mutassa meg mit hogy kell.
A szocializációs gondotokra meg ajánlanám a terápiát egy tükör sulin.
helyzetfüggő, hogy melyik a jobb. Én városban lakom, a kutyám minden nap találkozik más kutyákkal, járunk napi szinten futtatóba is bandázni. Ezért úgy gondolom nekünk egy tréner hatékonyabb lenne, természetesen úgy, hogy az utcán tanulunk. Máshol kert hiányában nem is igen tudnánk. :)
Viszont a te esetedben, így, hogy nem nagyon találkozik másokkal a kutya, sokkal inkább a sulit ajánlanám. Nagyon fontos, hogy szocializálódjon, tanuljon más kutyákkal és más kutyáktól. Plusz neki is élmény ha a fajtársai között lehet.
Másrészt nem értem, minek őrző-védőzni egy agresszív, fegyelmezetlen kutyával. Előbb a problémákat kéne megoldani, ö-v csak akkor jöhet, ha már minden helyzetben tudod fegyelmezni. Képzeld, ha mondjuk egy kisgyerek elkezd mellettetek szaladni meg hadonászni és a kutyát ez az ö-v-re emlékezteti és ti nem tudjátok megállítani?
Amúgy, ha én lennék a kiképző és mondanátok, hogy ilyen gondok vannak, így kezdenék hozzá: először is a kezedbe adnám a pórázt. Együtt szépen lemennénk a partra, ahol a kutyák vannak és ha jön egy másik, mondanám, hogy mit csinálj, ha nem menne, segítenék. Akár elmennék veletek kutyakiállításra nézőként és ott gyakorolnánk a rengeteg kutya között.
És még egy fontos dolog: ma Magyarországon bárki mondhatja magát kiképzőnek. Nem kell, hogy bármit is tudjon. 40 év tapasztalat pedig jelenthet nagy tudást vagy 40 éve elavult ismereteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!