Miért nem jön így vissza és hogyan tudnék rajta segíteni?
tökéletesen írta az első! ha nem megy akkor bizony nem vagy vezér.
mellesleg ezeket a falkavezéres dolgokat sokan könnyen nem jól csinálják. észre se veszik de a kutya kezében van még ilyenkor is az irányítás. és az egész nem más mint "gyakorlatozás".
Az első tökéletesen írja, mikor megkérdezik, hogy vajon falkavezérei-e a kutyának, visszakérdezek, hogy 10-ből hányszor behívható? Na azt a számot szorozd meg tízzel, és kijön hány %-ban vagy falkavezér. Persze ezt nem egy frissen hozzád került kutya esetén írom, hanem egy kialakult kötődés megléte után.
A kutyának szabályok kellenének, és tekintélyt kéne szerezned, ehhez nem ártana egy tapasztalt kutyás ismerős, kiképző vagy kutyasuli. Olvass utána a témának, Cesar Millan és Korom Gábor könyve elég jó, és még Jan Fennelt szoták mondani.
Egyelőre köss rá egy 10 m-es hosszú pórázt, (tudom sokan elítélik, de legalább addig sem gyengíti tovább a tekintélyét a kérdező), ha nem jön, szépen akaszd meg a kutyád, majd hívd kedvesen, amíg oda nem megy. Akkor nagy örömködés, játék és fokozatosan ritkítsd, hogy hányszor adsz jutalomfalatot.
1. vagyok.
Ajánlom figyelmedbe az alábbi irományt, nagyon hasznos:
Nem kell aggódnod, ehhez idő kell. Szerintem ahhoz képest, hogy milyen fiatal, már így is nagyon szép eredményeket értetek el.
Amúgy én is sokáig így voltam a kutyámmal, pont mint te. De a kellő határozottság és következetesség idővel beérett. Egyszerűen csak szigorúnak kell vele lenni és nem szabad ráhagyni. Ha nem jön, jól ordítsd le, de úgy hogy szégyellje el magát. Nálunk erről a szintről kb 2-3 hónap volt, amíg szó nélkül jött juti nélkül is.
És még egy fontos dolog. Majd ne ijedj meg, de hamarosan kamaszodni fog a kutyusod. Rosszabb lesz mint valaha. Ez nem gáz, csak az életszakasszal jár együtt. Ekkor nagyon fontos lesz a következetesség és a szigor. Majd olyan 1,5 éves kora körül lesz a kutya "kész". Ha még azután is rossz, csak akkor van baj, mert akkor valószínűleg elrontottál valamit. De akkor sem kell aggódni, hiszen ezért találták ki a kutyasulit. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!