Mennyire normális, ha egy kutya folyamatosan ledominálja (hágó mozdulatok) a többit?
Egy intelligens gazi nem engedné, hogy a saját kutyája ezt csinálja.
Amíg nem a Te kutyáddal csinálják, addig mondjuk nem javaslom, hogy közbe szólj, de ha egyszer a tiédre másznak rá, akkor nyugodtan mondhatod, hogy hívja el onnan a sajátját.
Egyáltalán nem normális. Ilyen esetben szólni kell a gazdájának, hogy tiltsa meg. Ha ő se tudja, akkor két dolgot tehetsz. Vagy otthagyod őket és ezzel kivonod a kutyádat ebből a kellemetlen szituációból, vagy bevéded a saját kutyádat. Utóbbi necces, mert sokat lehet bukni az ügyön, ha nem jól csinálod. Esetleg nem sikerül, mert nem vagy elég határozott, vagy rosszul méred fel a másik kutyát és megharap, vagy a gazdája sértődik meg, hogy milyen alapon zavarod el az ő kutyájat.
Nekem a kölyök kutyámat kellett egyszer bevédenem egy ilyen neveletlen jószágtól, az ő gazdája nem haragudott érte, mert tisztában volt a saját tehetetlenségével. Eleinte egy darabig tűrtem és azon imádkoztam, hogy bárcsak a felnőtt kutyámnál is bepróbálkozna, mert az egy másodperc alatt helyre tette volna, de végülis kénytelen voltam magam lerendezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!