Elaltatták a kutyát, ezért fel lehet jelenteni? Tovább lent.
Elaltatta az egyik ismerősöm a kutyáját, mert nem bírta már hogy sokat eszik. Imádtam azt a kutyát. Semmi baja nem volt a kutyának és elaltatta!!! Ez nem törvényes, igaz? Ezért fel lehet jelenteni az ismerősömet, nem? Kihez fordulhatok? Valami állatvédők? Légyszives valaki segítsen. Köszönöm előre is!!!
18 L
ma 21:27
Na, igen...elfogadható ok. Le van írva, mik az elfogadható okok? Mert a kutya simán tulajdon. Az ember pedig a tulajdonával szabadon rendelkezik.
Nagyon rossz a hasonlatod a kutya és a gyerek között. Egy gyereket nem lehet eladni,megvenni, másnak átadni, stb. A kutyát adás-vételi szerződéssel veszed a tulajdonodba. A kutya elkobozható, és még sorolhatnám.
Én is kutyaimádó vagyok, de akkor is törvényileg a kutya csak egy a tulajdonodban lévő tárgy. A törvény az állattartást szabályozza. Ahogy van törvény a védett növényekre, nemzeti parkokra, stb.
Miért nem vállaltad át azt a kutyát a gazdájától?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!