Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Elaltatták a kutyát, ezért...

Elaltatták a kutyát, ezért fel lehet jelenteni? Tovább lent.

Figyelt kérdés

Elaltatta az egyik ismerősöm a kutyáját, mert nem bírta már hogy sokat eszik. Imádtam azt a kutyát. Semmi baja nem volt a kutyának és elaltatta!!! Ez nem törvényes, igaz? Ezért fel lehet jelenteni az ismerősömet, nem? Kihez fordulhatok? Valami állatvédők? Légyszives valaki segítsen. Köszönöm előre is!!!

18 L

2013. júl. 2. 20:11
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
56%
És ő mesélte el neked ezt?
2013. júl. 2. 22:27
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

ma 21:27

Na, igen...elfogadható ok. Le van írva, mik az elfogadható okok? Mert a kutya simán tulajdon. Az ember pedig a tulajdonával szabadon rendelkezik.

2013. júl. 2. 22:47
 13/21 A kérdező kommentje:
A tulajdonával igen. De a kutya nem egy tárgy, hanem egy élet... én se ölöm meg a saját gyerekemet majd, ha lesz, tegyük fel rosszul viselkedik... nem fogom megölni. Erre is van törvény, és az állatokra is van! Tudtommal.
2013. júl. 2. 23:14
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon rossz a hasonlatod a kutya és a gyerek között. Egy gyereket nem lehet eladni,megvenni, másnak átadni, stb. A kutyát adás-vételi szerződéssel veszed a tulajdonodba. A kutya elkobozható, és még sorolhatnám.

Én is kutyaimádó vagyok, de akkor is törvényileg a kutya csak egy a tulajdonodban lévő tárgy. A törvény az állattartást szabályozza. Ahogy van törvény a védett növényekre, nemzeti parkokra, stb.

Miért nem vállaltad át azt a kutyát a gazdájától?

2013. júl. 2. 23:50
 15/21 A kérdező kommentje:
Mivel 1. lehetőségem nem volt rá 2. hirtelen felindulásból altatták el, utólag jelentették be. Amúgy, aki nagyon szereti az állatokat, az nem tulajdonként tekint az állatokra...
2013. júl. 3. 01:04
 16/21 anonim ***** válasza:
26%
Neked nem volt rá lehetőséged, de pattogsz, rajtad kivül több százezer embernek nincs rá lehetősége, igy valószinűleg a kutya egy menhelyen, vagy sintértelepen végezte volna, élete végéig 2x2 m-en. Akkor inkább altassa el, minthogy a kutya szenvedjen máshol. Seemit nem tudsz róluk, lehet, hogy beteg volt, vagy olyan oka volt rá, amit ugy gondolta nem köt az orrodra, mert semmi közöd hozzá.
2013. júl. 3. 09:56
 17/21 A kérdező kommentje:
De mindent tudok róla, mert (nem akartam leírni) de a nyomorék "anyám" volt, aki elaltatta....
2013. júl. 3. 12:24
 18/21 anonim ***** válasza:
70%
Együtt laktok?
2013. júl. 3. 12:35
 19/21 A kérdező kommentje:
Sajnos.....
2013. júl. 5. 15:33
 20/21 anonim ***** válasza:
Ezalapján te ugyanannyira hibás vagy mint az anyád, magadat is nyugodtan feljelentheted.
2013. júl. 5. 15:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!