Mit csináljunk ezzel a kóbor kutyával?
Több hónapja beköltözött a telkünkre egy tacskó keverék. Én írtam a városunkban lévő 2 menhelynek (Miskolc), hogy hirdessék meg, nem azt kértem hogy azonnal vigyék el, hanem hogy hirdessék meg, de egyik sem válaszolt, nyilván sok a dolguk, de nem viccből kértem. Én is hirdettem rengeteg helyen, de egy-két kérdéstől több érdeklődést nem kaptam.
Viszont a problémám az, hogy ezen a telken a héten büfé nyílik, és nem maradhat sajnos.
Haza nem vihetjük, mert 3 kutyánk van, de akármit csinálok, a kan kutyákra nagyon mérgesek, és nagy méretűek, ez a kutya pedig tacskó keverék, így haza sem vihetem, plusz már nagyon sokat költöttünk rá, és őszintén nem jött jókor ez a kiadás, de megpróbáltam mindent megtenni, hogy gazdára leljen a kutya.
Mit tegyek most? Kinek szóljak, vagy hol hirdessem? Én nem akarom, hogy az utcára kerüljön, a menhelytől is féltem, de lassan féléve nálunk van, és egyszerűen senkinek sem kell szegény, pedig nagyon lehet szeretni:(
utcára semmi képen ne tedd, ott 5 perc alatt véget vethet kis életének egy autó, annál az is jobb, ha a gyepmesterrel viteted el (neki kötelessége elvinni). rémes egy hely, de legalább biztonságban van és enni kap.
sajnos ilyen ez, ha már befogadtad és foglalkoztál vele a menhelyek tojnak rá, úgy vannak vele, hogy ott legalább jó helyen van a kutya, hátha meg is szereted és megtartod. az én 3. kutyám is így lett, találtam, kerestem a gazdáját, aztán új gazdit neki, és most már másfél éve megvan, oda nem adnám semmi pénzért!
Az utcánál jobb bezárva is.Az sem mellékes,hogy az utcára kirakás bűncselekmény az Állatvédelmi Törvény szerint.
Csinálj róla sok képet,tedd fel a facebook gazdikeresős oldalaira és az állatvédő szervezetekhez.
Innen tőlünk is sokszor került már kutya az ország túlsó felére vagy épp külföldre.Bács-Kiskun megyéből pl.Egerbe vagy Szentendrére,Lovasberénybe,Németországba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!