Milyen idős volt a kutyátok, amikor először póráz nélkül sétáltattátok? Hogy ment?
1éves volt kb. a keverék kutyánk, nagyon jól ment, szót fogadott, nem ment messzire.
3éves volt a palota pincsink vele is nagyon jól ment minden, első szóra visszajött, nem csavargott el.
Nem tudok kort írni, másik keverék kutyánkkal (felnőtt) nem régen próbálkoztam, feszegeti a határait de nem vészes a dolog.
Mindig spontán jöttek ezek a "mutatványok" egyébként. Bízok bennük, tudom hogy nem mennek el.
Az egyiket amelyik kölyök volt, 2 és fél hónaposan már elengedtem, de csak a közeli parkban. De gondom utána sem volt mert mellette volt az apja aki a kölyköt húzta maga után. Úgy értve amerre mentünk az apa kutyával követett a kölyök.
A többi felnőtt kutyáimat meg részben találtam az utcán a többit meg befogadtam. Ezeket meg két nap után engedtem szabadon. Ők meg örültek, hogy jó gazdára találtak, így még vasvillával sem tudtam volna őket elhajtani magamtól.
Tehát jól ment.
9 hónapos korában került hozzám, és talán már a 2. napon elengedtem a Duna parton az új kutya barátnője mellett...ugyanis látszott rajta, hogy bizonytalan és bennem kereste a biztonságot :)
Nem is ment el messzire, és mindig jött, ha hívtam. 2-3 hét elteltével kezdett kinyílni a csípája :D
Azt is hamar megszokta, hogy a járdáról póráz nélkül se lépünk le, úttestnél legkésőbb kérésre megállunk, stb...ez is 1-2 hét volt...a legforgalmasabb részeken kb. 2-3 hónap múlva mertem szabadon vinni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!