Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit kezdjek a kutyámmal, hogy...

Mit kezdjek a kutyámmal, hogy ne legyen ilyen szelíd?

Figyelt kérdés

Telephely őrzésre hoztam a menhelyről egy 2 év körüli kuvasz kutyát.

Mint őrző-védő kutya nem ér semmit.

Mindenkivel csak barátkozik. Ugatni szinte nem is szokott.

Múltkor teszt alá vetettem.

Megkértem egy barátomat akit a kutya még nem ismert, hogy éjszaka ólálkodjon a telephely körül és kicsit ingerelje a kutyát. Ez olyan jól sikerült, hogy a kerítésen kívülről simogatta a kutyát aki gyakorlatilag semmi jelét nem mutatta annak, hogy nem szimpatizálna az idegennel. Simán betudott volna menni a barátom.

Jó nyilván nem akarok egy vérengző, kezelhetetlen fenevadat, de azért mégsem házi kedvencnek hoztam. Rákéne valahogy bírni, hogy őrizze is azt a telephelyet ne csak ott legyen. Mit kezdjek vele, hogy kicsit feléledjenek benne az őrző-védő ösztönök?

A menhelyre nem akarom vissza vinni mert megszerettem. Meg neki is biztos rossz lenne ha visszakerülne. Szóval mindenképpen marad.

2013. jún. 29. 12:09
1 2
 11/16 Szilvi & Argos ***** válasza:
54%

Hozzatok a kuvasz mellé egy kimondottan bizalmatlanabb, egygazdás típusú kutyát menhelyről.

De elmondom, hogy nagyon sok állatvédő szervezet és menhely telepőrnek nem ad kutyát!

2013. jún. 29. 22:19
 12/16 A kérdező kommentje:

Most még adok neki pár hetet hátha történik valami változás.

Aztán beszélek egy ilyen kutyakiképzővel, hogy mit tanácsolna.

"De elmondom, hogy nagyon sok állatvédő szervezet és menhely telepőrnek nem ad kutyát!"

Miért nem?

2013. jún. 30. 11:52
 13/16 Szilvi & Argos ***** válasza:
48%
Mert úgy gondolják, hogy a már megmentett és rehabilitált kutyák igazi gazdát, családot, állandó, végleges helyet érdemelnek. Telephelyeken legtöbb esetben nappal vagy láncon, vagy kennelben vannak a kutyák, nincs igazi gazdájuk, bizonytalan, hogy a telep esetleges bezárása után mi lesz velük, stb-stb...több helyről is hallottam
2013. jún. 30. 12:51
 14/16 A kérdező kommentje:

Penge egy logikájuk van ezeknek az állatvédőknek:)

Úgy beszélnek mintha a nagytestű, felnőtt kutyákért csak úgy kapkodnának.

"Telephelyeken legtöbb esetben nappal vagy láncon, vagy kennelben vannak a kutyák, nincs igazi gazdájuk, bizonytalan, hogy a telep esetleges bezárása után mi lesz velük, stb-stb"

Ezekkel az okokkal csak az a baj, hogy nem igazak minden telepen tartott kutyára viszont igazak minden menhelyen lévő kutyára!

2013. júl. 1. 18:51
 15/16 anonim ***** válasza:
45%

Szia!

Nem jó kutyát fogtál ki.

2013. júl. 1. 21:26
 16/16 anonim ***** válasza:
73%
Szerintem próbáld meg a kutyasulit. Én teljes mértékben megértelek, van, hogy az ember elsősorban munkakutyát keres, és csak másodsorban házi kedvencet. Én egy olyan vadászkutyát kerestem anno, ami ló mellett is hosszú távokat képes megtenni, menhelyen is próbálkoztam, ahonnan elhoztam ugyan egy vizsla-keveréket, de nem ő lett hozzá a megfelelő kutya, ezért odaadtam a rokonomnak, mert hát megszerettem, de van már két másik kutyám is, és őt kifejezettem erre a célra hoztam el. Sajnos van pár menhely, akinek tök mindegy, ki viszi el a kutyát, hallottam már olyat is, hogy kifejezetten nagytestű kutyát keresett az ipse, a menhely jelezte, hogy van náluk egy csau keverék, képet is küldtek, meg minden, és mire az emberünk odament, a kezébe nyomtak egy palotapincsit, mondván, hogy az az a kutya, amit ő képen kiválasztott (na persze, nyilván pár nap alatt megváltozott a színe, a szőre hossza, na meg a mérete, és a neme is...) Olyat is hallottam már, hogy embergyerek-kutya-macska kompatibilis kutyát kerestek, hazavitték, és megtépte a kutyát, a macskát, a tyúkot, a gyereket a fogadott eb, és még a család volt a szemét, amiért visszavitték a kutyát. (Jó persze, a legtöbb menhelyre nem pont ez jellemző, de van azért pár szemét bagázs, akikel nem árt vigyázni, és noha itt nem sorolom fel ezen menhelyek nevét, mert nem akarok senkit provokálni, ha egy kicsit valaki utánajár a dolgoknak, akkor könnyen megtalálja az információt) A menhelyi kutyák azoknak valók, akik mindenféle cél nélkül, életet szeretnének menteni, munkakutyát onnan nem hozunk haza, hanem rendes tenyésztővel megbeszéljük, hogy mit várnánk el a kutyától, és ehhez mérten kiválaszt nekünk egy jellemben megfelelő kölyköt, amit kutyasulival, meg mindenféle speci neveléssel az elvégzendő feladatra idomítunk. Az is lehet, hogy sokat bántották szerencsétlent, ebben az esetben tényleg nem túl jó ötlet telephely őrzésére kárhoztatni, mivel igényelné a szeretet, és bárkihez barátságosan viszonyul, aki ezt megadja neki, ezesetben pl egy betörőhöz. A kutyasuli javíthat a dolgon, de szerintem neki legalább egy 3-4 hónapos rehabilitáció kéne, amíg meg nem tanulja, hogy szeretik, és hogy nem kell félnie attól, hogy megint elhagyják. Am visszatérve a menhelyekre, én sem értem néha, az örökbefogadási szerződés egyes feltételeit, pl amikor én hoztam haza a vizslámat, akkor volt olyan pont, hogy lakásba bejáró legyen stb. ahhoz képest, hogy a menhelyen kikötve, télen-nyáron a betonon aludt, elég nagy luxus. Akkor mi is volt még? Mindig legyen előtte friss víz, ami ugye evidens, de kicsit ironikus, hogy a nyári melegben előtte nem volt... Értem én, hogy szeretnék, ha végleges gazdinál minden körülménye megfelelő legyen a kutyatartáshoz, de ha ilyen feltételekkel esetleg senki nem vállal kutyát, akkor ottmarad a menhelyen élete végéig kikötve, gazdátlanul?
2013. júl. 1. 21:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!