Mit kezdjek a kutyámmal, hogy ne legyen ilyen szelíd?
Telephely őrzésre hoztam a menhelyről egy 2 év körüli kuvasz kutyát.
Mint őrző-védő kutya nem ér semmit.
Mindenkivel csak barátkozik. Ugatni szinte nem is szokott.
Múltkor teszt alá vetettem.
Megkértem egy barátomat akit a kutya még nem ismert, hogy éjszaka ólálkodjon a telephely körül és kicsit ingerelje a kutyát. Ez olyan jól sikerült, hogy a kerítésen kívülről simogatta a kutyát aki gyakorlatilag semmi jelét nem mutatta annak, hogy nem szimpatizálna az idegennel. Simán betudott volna menni a barátom.
Jó nyilván nem akarok egy vérengző, kezelhetetlen fenevadat, de azért mégsem házi kedvencnek hoztam. Rákéne valahogy bírni, hogy őrizze is azt a telephelyet ne csak ott legyen. Mit kezdjek vele, hogy kicsit feléledjenek benne az őrző-védő ösztönök?
A menhelyre nem akarom vissza vinni mert megszerettem. Meg neki is biztos rossz lenne ha visszakerülne. Szóval mindenképpen marad.
Hozzatok a kuvasz mellé egy kimondottan bizalmatlanabb, egygazdás típusú kutyát menhelyről.
De elmondom, hogy nagyon sok állatvédő szervezet és menhely telepőrnek nem ad kutyát!
Most még adok neki pár hetet hátha történik valami változás.
Aztán beszélek egy ilyen kutyakiképzővel, hogy mit tanácsolna.
"De elmondom, hogy nagyon sok állatvédő szervezet és menhely telepőrnek nem ad kutyát!"
Miért nem?
Penge egy logikájuk van ezeknek az állatvédőknek:)
Úgy beszélnek mintha a nagytestű, felnőtt kutyákért csak úgy kapkodnának.
"Telephelyeken legtöbb esetben nappal vagy láncon, vagy kennelben vannak a kutyák, nincs igazi gazdájuk, bizonytalan, hogy a telep esetleges bezárása után mi lesz velük, stb-stb"
Ezekkel az okokkal csak az a baj, hogy nem igazak minden telepen tartott kutyára viszont igazak minden menhelyen lévő kutyára!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!