Igaz, hogy a yorkikat kéthetente kell fürdetni?
Egy yorkis oldalon olvastam, ahol a szőrápolást ecsetelték, hogy mivel a yorkik nem vedlenek, ezért kéthetente kell őket fürdetni.
Szó szerint:
Miután végeztünk a fésüléssel, akkor jöhet a fürdetés (a yorkikat kéthetente kell fürdetni, mivel nem vedlenek, így nincs más mód a bőr tisztán tartására és a szőr védelmére.
Ez tényleg igaz?
Én sokkal ritkábban fürdetem, mindenki azt tanácsolta, most akkor mi az igazság?
Még a tenyésztő is azt mondta, hogy ha nincs valami különleges dolog, akkor bőven elég 1,5-2 havonta megfürdetni. (Kozmetikus 1 hónapot mondott)
Tud valaki hozzáértő erről valamit?
Ezzel tisztába vagyok, köszi.
Az indoklás érdekel, hogy igaz-e.
Nem igaz. Minden kutya (a yorkie) szőrét, bőrét is tönkreteszi a gyakori mosás.
A yorkshire terrier patkányfogó kutya volt anglia kikötőiben. Egy sstrapabíró kis terrier. Azóta természetesen változott, de annyit nem, hogy a szőrével ne boldogulna el akár teljesen mosás nélkül is.
Mivel hosszú ezért fésülni kell, de elég, ha akkor mosod, ha szerinted már ráfér. Versenyző, kiállítási kutyákai is a lehető legritkábban fürdetik.
Higyj az orvosnak.
Nem igaz! Ahogy te is csinálod, bőven elég 1,5-2 havonta, de ha nem koszolódik el a szőre, bőven lehet ritkábban is.
A kutyát fürdetni csak azért kell, mert az embert zavarja, a kutyának nincs rá se szüksége, se igénye egyáltalán.
Így a fürdetés oka a tisztán tartás, no de nem a kutya, hanem a lakás, vagy a simogató kéz tisztasága érdekében. Minél ritkábban, annál jobb!
Itt van egy példa a gyakori fürdetésre:
"Az előző gazdija hetente többször fürdette és ilyen lett. Hónapokkal később, rengeteg kezelés, fürdetés után se lett olyan szőre, mint egy rendes bichonnak."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!