Van egy 3 hónapos labrador kutyám, aki állandóan harapdál. Hogyan szoktassam le róla? Az orra ütögetés nem éppen a legmegfelelőbb.
Szia!
Az orrát ne ütögesd! Hát én is sok tanácsot kaptam, a grabanccibálástól, az otthagyásig, de nekem semmi nem vált be:) Ismerd meg a kutyust, hogy mivel lehet együttműködésre bírni:) Nekem kifejezetten rosszul reagált arra, ha meghúztam a szőrét, volt fenyítő papucs:) Ideig óráig bevállt, de ami a legjobban bejött, ha eltereltem a figyelmét. Pl beletettem egyik játékát a szájába, és azt rágcsálta. Ez eléggé bevált. De még mindig harapdál:) Az állatorovosom azt mondta, hogy amíg finoman rágcsál, addig nincs gond, mert ez a tisztelet jele. Ha már fájdalmasan erőszakosan harapdál, azt kell "büntetni". AMikro a kutyám nagyon erőszakossá válik, akkor abbahagyom vele a játékot. Otthagyom, bemegyek. Ezt eljátszottuk egy párszor, és már egész ügyesen tudja, hogy csak akkor megy tovább a játék, ha rendesen viselkedik.
Minden kutya más... Valaki összeomlik, ha fizikailag fegyelmezed, az enyém csak belendül. A pszichikai "terroe" jobban hat rá:) Finom próbáld megtalálni, hogy mi is a legjobb módszer nektek:)
Jó kutyázást:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!