Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » S. O. S S fosik a kutyám?

S. O. S S fosik a kutyám?

Figyelt kérdés
S.O.S 8 hetes szuka golden kiskutyám fosik lassan 2 napja, kapott 1 hete féreghajtót és láttunk a székletében fehér mozgó "makarónikat" azóta fosik, ma már egy pár csepp vért is láttunk. Eszik bár néha otthagy 1-1 darabot, most adtam neki 2 db széntablettát, normaforet, és főtt rízst. Amúgy a közérzete jó, rohangál játékos stb. 2 oltást már kapott mi lehet a baja?? Állatorvost hívtam de leghamarabb csak pénteken tud kijönni. Addig kérem segítsetek. tapasztalatokat vagy megoldásokat?

2013. jún. 25. 13:04
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
Vidd el masik allatorvoshoz. 2 nap alatt is ki tud szaradni... es ha vetes, az is gond. Ne varj, vidd el.
2013. jún. 25. 13:11
 2/32 anonim ***** válasza:
Akár bélgyulladása is lehet. ha a beadottak után sem változik a széklete, irány egy másik orvos.
2013. jún. 25. 13:14
 3/32 anonim ***** válasza:
Nézesd meg másik dokival is, legalább azért, hogy megállapítsa, gond van-e. A vér lehet, hogy nem a székletében volt, hanem a végbélnyílása is sérülhetett a sok ürítéstől. Azóta is vannak férgek a székletében? És nem fogzik véletlenül?
2013. jún. 25. 13:14
 4/32 anonim ***** válasza:

Hát a véres széklet nálam mindig ( 2x- menhelyről kihozott kutyák voltak) parvot jelentett és sajnos nem lett jó vége a dolognak...

Elvinni nem tudnád a kutyát?

2013. jún. 25. 13:15
 5/32 anonim ***** válasza:
100%

Én ezt komolyan nem hiszem el h fosik egy kölyökkutya és arra vársz h kijöjjön a doki... Ülnök be az autóba vagy szállnék fel a buszra és vinném a legközelebbi városba. A másik h nekem ezek mindig olyan gyanúsak amikor a dokik nem akarnak segíteni vagy "megkérdeztem" de süt h hülyeséget mondott - vagy ha igaz és tényleg ennyi felelőtlen állatorvos van az országban akkor talán a kamarának felül kéne vizsgálni a dolgokat.

Bolus tablettát adhatsz neki, nyugodtan 1 szemet. Plusz a rizsen és talán egy kis csirkemellen kívül ne kapjon mást.

2013. jún. 25. 13:16
 6/32 anonim ***** válasza:
1-2 napig koplaltasd. Ezeket mind egyszerre kapta mert az sem túl jó, honnan tudod, hogy melyik használ és esetleg lehet h valamelyik még jobban rásegít. Nekem is most 4 hónapos és vagy három napon keresztül így fosott csak férgek nem voltak. Lehet hogy a féreghajtó vagy a férgek a ludasak, nekünk nem jött be a rizs, csak 1 normafloret adtam neki meg semmi lágyabb ételt csak tápot. Lehet tápválástól is.
2013. jún. 25. 13:21
 7/32 anonim ***** válasza:
100%

8 hetes kutyát szerintem ne koplaltasson mert baromi gyorsan elfogy.

Állatorvoshoz kellene menni,mert ha beteg lehet nem húzza ki péntekig és kiszárad.

2013. jún. 25. 13:33
 8/32 A kérdező kommentje:
Most alszik azóta nem ürített inni nem nagyon akar én itatom, tápváltástól nem lehet mivel ugyanazt adjuk amit a tenyésztő adott (Hills), más állatorvos rámcsapja a kagylót hogy ez nem életveszély csak fosás. Elvinni nem nagyon tudom. Parvónál elvileg hányik is a kutya azt mondta az orvos. De mi erre a bélgyulladásra gyanakodunk. De ez az orvos se 100-as de ő legalább valamit mondott.
2013. jún. 25. 13:33
 9/32 A kérdező kommentje:
Ez a fosás körülbelül a féreghajtó és az advantix (bolha,kullancs,légy,szúnyog) óta van de ma reggel volt olyan széklete amiben félig fos félig szilárd ez mit jelent segítség.
2013. jún. 25. 13:41
 10/32 anonim ***** válasza:
Ez javulást jelent. Nem volt véres?
2013. jún. 25. 13:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!