Mennyire igaz ez a mondás?
Amelyik kutya ugat, az nem harap.
Honnan jöhetett eza mondás?
Szerintem nem minden kutyánál igaz. Először, csak ugat, majd morog, majd harap. Nemigaz?
Az enyém ugat és harap is. :D
Németjuhász-foxterrier keverék.
az enyém is... ugat-harap-behozza az újságot :)
múltkor az utcánból egy kb.5éves kisfiú mondta, hogy ha a kutyim ugat, akkor nem harap... :) mondtam, hogy azért ne nagyon próbálja ki :)
Nem igaz. Az én kutyáim ugatnak meg harapnak is (és nem félelemből! többször megvédtek már) és van amikor nem ugatnak csak harapnak, ha meg terelünk akkor csak ugatnak és nem harapnak. :D De sok kutyát ismerek aki nem merne harapni csak a szája jár, és olyat is akinek egy szava sincs csak gyilkol csöndben, modnjuk neki tuti valami idegi baja van...
Azonban egyetértek, hogy ez inkább az emberekről szól.
Szerintem az "Amelyik kutya ugat, az nem harap." mondást a kistestűekre találták ki, általában tényleg mindent és mindenkit megugatnak de ha közelebb mész befogják:)
Normál idegrendszerű kutyákra ez nem igaz, okkal ugatnak és ha kell harapnak is.
A kutyák agresszív viselkedése az ellenfél elriasztásával kezdődik, aztán következik egy rituális harc, ami inkább csak erőfitogtatás, mint komoly küzdelem, és ha ettől sem tántorodik el a ellenfél akkor jön az igazi harc.
szóval ha ezt a mondást a szó szoros értelmében nézzük akkor nem igaz, de hát ugye mindenki tudja hogy ez valójában az emberekre vonatkozik, nem a kutyákra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!