Délitől Agárdra vonattal lehet egy vagy két kutyával utazni?
Nézem, de nem látom egyértelműen... azt hallottam, hogy intercity-re nem mehet kutya. Ez IC?? (Bocsi, de sosem szoktam vonatozni, és ezek nekem kínaiul vannak...)
De úgy rémlik, hogy ilyen kényelmes vonaton (amik Agárdra szoktak menni) már szállítottam kutyát...
És nagyon fontos lenne, hogy lehet-e kettő kutyával menni?
Persze majd felhívom a MÁV-ot is, csak holnapig hátha tud valaki válaszolni...
Természetesen póráz, szájkosár van.
Előre is nagyon köszönöm a válaszokat!:)
Megtaláltam a vonatkozó szabályzatrészt:
A kísérő kutya és a szolgálatban lévő rendőrségi kutya kivételével nem vihető be élő állat
az 1. osztályú kocsiba,
az étkezőkocsiba,
a pót- és helyjegyköteles, vagy helyjegyköteles vonatba és kocsiba.
Az utassal együtt szállított kutyáért élőállat viteldíjat kell fizetni, függetlenül attól, hogy az utas a kutyát pórázon, szájkosárral ellátva tartja, vagy kosárban, ketrecben, ládában vagy más tartályban viszi be a személykocsiba. Egy utas legfeljebb két kutyát vihet magával. A 2. osztályú fülkés kocsi fülkéjébe a kutya csak az ott ülő valamennyi utas beleegyezésével vihető be. A 20 kg-nál nehezebb, nagytestű kutya csak a személykocsi peronján szállítható.
Hú, nagyon köszönöm, hogy kikerested!!!:)
És a többi válaszolónak is nagyon köszönöm a segítséget!:)
Megnyugodtam, akkor vár ránk Agárd!!:):)
Én Fehérvárról szoktam Agárdra vonatozni, személlyel. :)
Külön élőállat jegy, póráz, szájkosár és semmi gond.
Bár egyszer megszívtuk hazafelére, mert a régi kék jött, fel még felraktam segítséggel a 40 kg-os ebet nagynehezen, de lefelé...
IC-n valóban lehet szállítani kutyust.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!