Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit csináljak, ha tudomásom...

Mit csináljak, ha tudomásom van egy szaporító telepről?

Figyelt kérdés
Legalább 5-6 fajtájú kutyát szaporítanak. A kutyákat méterszer méteres ketrecekbe zárva tartják (egy ketrecben többet is), a saját ürülékükben élnek napról napra, ide ellik meg a kiskutyákat is. Legyek ezressével vannak ott az ürülék,és a vér szagra. A kutyák ápolatlanok,férgesek,bolhásak,idegbetegek, és moslékon élnek (szószerint!). A kiskutyákat természetesen értékesítik.
2013. jún. 24. 15:53
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

A baj ott kezdődik, hogy ha el is jut a rendőrség odáig magától, hogy koboz, akkor nincs más lehetősége, mint a gyepmester intézkedését kérni, akire nem vonatkozik a két hét türelmi idő sem, hiszen nem talált, hanem kobzott kutyákról van szó, tehát biztos halál vár rájuk.

Én is futottam ilyen köröket állatvédőrséggel, meg egy csomó másik szervezettel, mert én is tudok egy telepról, de 80-100 nagytestű juhászkutyát senki nem tud elhelyezni és végül abban maradtunk, hogy talán még az is jobb, ha ott de legalább élnek.

A NAV-ot egyébként még érdekelheti az ügy, hisz szinte biztos, hogy adózatlan jövedelemről van szó egy szaporító telep esetében.

2013. jún. 24. 21:54
 12/16 anonim ***** válasza:

Tévedés. Nyomozás lezárásáig a kutya nem adható örökbe és nem is altatható.

Viszont lehet kérni fenntartást a rendőrségtől, azaz a nyomozás végéig valamilyen szervezetnél elhelyezni.

2013. jún. 25. 13:01
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
A szervezetek meg tele vannak üres ideiglenes befogadókkal meg kenelekkel :(
2013. jún. 25. 13:06
 14/16 anonim ***** válasza:

Pont ugyannyira nem tundka akkor se segíteni, ha ők kapják az ügyet, mert akkor se fognak tolongan ia jónépek befogadni. Helyette még egy rakat papaírmunkát is kapnak a nyakukba.

Nekem is 2 feljelentést kéne írni, de egyszerűen nincs rá időm.

2013. jún. 25. 21:24
 15/16 anonim ***** válasza:
véletlenül nem Álmosd? és nem bulldogokkal (is) foglalkoznak?
2013. dec. 19. 13:33
 16/16 A kérdező kommentje:
Nem..
2013. dec. 26. 17:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!