Kutyaiskola kérdések - Nektek milyen volt az első? Mire jó ez? Nektek mennyi idő volt? Mi lesz ez után? (lent kifejtem a kérdéseket)
Az alapján amit leírtál én nem bíznám rá a kutyámat. A kutyaiskola nagyon nem így működik. Miért nem nézel utána a neten? Majdnem minden kutyaiskola fent van. Találhatsz egy halom videót is:
Mégis melyik kutyaiskoláról van szó?
Az alapján, amit leírtál, "csak" egy egyéni oktatónak tűnik. És nem értem,hogy mért kell megedzeni fizikálisan a kutyát. Az első dolog lenne a "hozzám, lábhoz, ül, fekszik...stb" megtanítása/tanulása.
az mi,hogy elviszi csak ő biciklizni a kutyát?
én sem bíznám rá a kutyámat,nem így működnek a sulik,ott nincs ilyen,hogy az oktató ilyet csinál..
helyedben keresnék egy kutyasulit..
alapjáraton neked kell oda elvinned első perctől kezdve ,nem egy embernek aki "ott dolgozik"
lehet hülyeség,de lehet lenne vmi terve a kutyáddal aztán ha megfelel neki ellopja..
milyen fajta kutyád van?
Kifogtál egy "okos" kiképzőt. Egyéni kezelésbe akarja venni a kutyádat.
Nagyon sokan vannak, akik fizetnek az ilyenért. Akár azért is, hogy bizonyos számú alkalommal valaki elvigye a kutyát csak megfuttatni.
De ennek köze nincs az iskolához.
Húúú, de igazuk van az előttem szólóknak. Mi az első kutyánkkal futottunk ilyenbe bele, mert még tudatlanok voltunk, de meg is bántuk rendesen.
Kezdjük ott, hogy semmi értelme nem volt, mert jutott semmire. Sokkal többet ért, amikor én magam vittem el kutyaiskolába, mert hozzám kötődött és egyedül nekem volt hajlandó akármit is megtenni, de alkalmi süket volt, ez tény.
Ezért, amíg nem agresszív a kutya és nincs vele olyan baj, hogy veszélyes lenne közösségbe vinni, vagy otthon képezni, addig szerintem az a leghatásosabb ha te képzed ki szakszerű felügyelet mellett egy rendes kutyaiskolában. Az úgy működik, hogy összegyűlik egyszerre több gazdi a kutyákkal és egy oktató felügyel, mondja, hogy mit csináljanak és javítja a hibákat.
Főleg egygazdás kutyáknál előjön, hogy az idomár nem megy semmire, mert a kutya a tulajdonoshoz kötődik. Nálunk is ezért bukott el az idomár, mert a kutya jobban szart a fejére, mint a mienkre, ő meg csinálhatott bármit. Ez odáig fajult, hogy belerúgott a teljesen szelíd, csak éppen nem dolgozó kutyába, amivel persze nem ért el semmit azon kívül, hogy mi elköszöntük tőle (a környékről szólt valaki, aki meglátta). Lehet, hogy én ezen rossz tapasztalat miatt is vagyok szkeptikus, de én soha többé nem bíznám a kutyám idegenre.
Én elvittem a 6 hónapos kutyámat. Úgy gondoltam hogy jaj olyan értelmes biztos könnyű lesz vele meg tud 1-2 dolgot. Aztán megérkeztünk kiszáltunk az autóból és meg se moccant. Ölbe kellett bevinnem a 6 hónapos kuvaszt ami már akkor se volt kicsi.
Általában kétféleképpen dolgozunk: vagy körbe megyünk vagy egymással párhuzamosan. Ezeket lehet rengetegféleképpen kombinálni.
Én sem gondoltam volna de nagyon jó hely. Szocializálja a kutyákat. Segítenek engedelmességre tanítani a kutyákat és egyénileg kutyára szabottan is segítenek ha pl.túl domináns lenne a kutya. Jobb helyeken vannak akadályok amelyek fejlesztik a kutya ügyességét és önbizalmat ad nekik. Lehet még örző-védő gyakorlatokat is csinálni ami gyakorlatilag harci játék. Erre nem minden kutya alkalmas.
nekem cesar millant juttatja eszembe. ő csinálta azt sokszor hogy a gazdik az első percekben ne legyenek jelen mert így hajlamosabb a domináns kutya agresszióra. illetve szintén az ő kedvelt szokásai közé tartozik -főleg az erősebb domináns kutyák- alapos fizikai lefárasztása közös meló előtt.
ha eszerint az elmélet szerint dolgozik akkor nem lehet olyan rossz. mondjuk édesapádat azért faggasd ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!