Kullancs csípés után mire figyeljek?
Figyelt kérdés
Egy nagy kullancsot vettem ki a kutyusom nyakából tegnap(angol bulldog). Mire figyeljek? Ha baj van, bepirosodik neki, vagy beduzzad? Állatorvos nem veszi fel a telefont :-( Félek!!!2013. jún. 21. 21:07
1/8 anonim válasza:
Az én kutyám babéziában halt meg. Mindenképpen figyeld a kutyád viselkedését, ha levert, kedvetlen, barnát pisil, rengeteg iszik, AZONNAL vidd állatorvoshoz! Jellemző erre a betegségre az étvágytalanság, undorodnak az ételtől.
Ha egyéb kérdésed van bátran kérdezz.
2/8 anonim válasza:
Igaza van az elsőnek. Viszont amit tudok ajánlani és be is vállik! Az az,hogy holnap felkelsz és megnyomod az ínyjét és ha nem pirosodik vissza hanem fehér marad akkor irány az orvos!
3/8 sippara válasza:
Vagy holnap reggel doki és kérdés nélkül imizol injekció, egy hétig még figyeld a lyme-kór miatt - plusz ilyen után érdemes védekezési módszert váltani.
4/8 anonim válasza:
Azért ennyire nem kell megijedni. Az én kutyámból a védekezés ellenére már három jóllakott kövér kullancsot szedtem ki idén és nem volt semmi baja. Figyeld, úgy is látod, ha baja lenne és akkor majd meggyógyítják.
5/8 anonim válasza:
Igen, az utolsó válaszadónak részben igaza van. Nem mindegyik kullancs fertőzött, de érdemes odafigyelni a kutyád érdekében.
6/8 anonim válasza:
Érdemes rákeresni a neten a kullancsfajtákra, én onnan tudtam meg, hogy fertőzött kullancs volt a kutyámban. Első válaszoló voltam.
(Egyébként tényleg kicsit felfújtam a dolgot, de jobb félni, mint megijedni! :) )
7/8 anonim válasza:
itt megtalálod a kullancs fajtákat, ha rájuk keresel, a google ad ki róluk képet. :)
8/8 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek a választ! Tegnap kijött az állatorvos jó későn, megvizsgálta, egyenlőre semmi tünete, kapott injekciót. Figyelnem kell, ma jön ki ellenőrizni. Allergiás amúgy is szegénykém :-(
2013. jún. 22. 11:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!