Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ismertek e olyan magyar még...

Ismertek e olyan magyar még el nem fogadott kutyafajtákat? Mert én csak hármat ismerek a sinkát a kalibakutyát és a májzlit. És tudnátok ezekről írni nekem valamit? és van ezek közűl olyan fajta amelyikből valószínű hogy magyar elfogadott fajta lesz?

Figyelt kérdés

2013. jún. 20. 20:57
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Talán a rövid lábú erdélyi kopó,ami még kimaradt,többről sajnos nem tudok.Mivel ezek a kutyák mai napig is eredeti feladataikat látják el(terelés,nyájőrzés)ezért a tenyésztés nem küllem,hanem jellem,használhatóság szerint történik.Így lényegében nincsen egységes állomány,nemigazán tudnak hozzájuk standardot alkotni,mivel az egyedek közt igen nagy különbségek lehetnek.Ha jól tudom,valamiféle törekvés már van a sinka besorolására,de hogy ez mennyire valós és komoly,arról nincs infóm,hülyeséget meg inkább nem mondok.
2013. jún. 20. 21:07
 2/5 anonim ***** válasza:
Nekem egy puli tenyszésztő azt mondta a sinkáról, hogy nem is akarják standardizálni és így törzskönyvezni se. Addig jó, amíg a jelenlegi helyzet áll fenn.
2013. jún. 20. 22:19
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :) De én tudok olyan Sinkát amine tőrzskönyves és van tetoválás a fülén.
2013. jún. 21. 06:55
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Mivel csak 9 elismert magyar fajta van és a sinka nem tartozik közéjük, így nem lehet hivatalosan elismert származási lapja sem.
2013. jún. 21. 07:50
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

A Rasztari-Duci puli kennel tulajdonosa foglalkozik sinkával is, ad melléjük származási lapot, de ez sehol nem elismert természetesen, mivel a sinka még nem elismert fajta, és nagy eséllyel nem is lesz, mert az FCI kritériumai nagyon szigorúak már ezen a téren, a pásztorok pedig nem is akarják, hogy az legyen.

Illetve talán még ide tartoznak a MATOE-regisztrációs agarak is, amik FCI által nem elismertek, de az ősi magyar vadászagár-típust képviselik.

2013. jún. 27. 09:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!