Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyám bolhás már csomó...

A kutyám bolhás már csomó bolhairtóport meg mindent szórtam rá de még mindig bolhás. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

2013. jún. 20. 18:33
 1/8 anonim ***** válasza:

Fürdesd meg! Van bolha elleni kutyasampon. Biztos örülni fog ebben a melegben a víznek.

És vegyél neki bolha és kullancs elleni nyakörvet, vagy cseppet!

2013. jún. 20. 18:44
 2/8 anonim ***** válasza:
53%
Próbálkozhatsz még a cseppekkel, meg oltással, amit az állatorvos ad be neki, de ha nagyon természetes akarsz lenni. Akkor szedj diófalevelet(nem szárazat persze) és csinálj belőle víz segítségével egy sűrű masszát. Tehát egy mozsárban törd össze, miután megmostad, és tegyél hozzá annyi vizet, míg olyan állagú nem lesz, mint egy pép. Ezzel kend be a szőrét, de jól masszírozd bele, hogy a bőréhez érjen. Ezt csináld naponta többször, mert a bolhák utálják ezt a szagot, és elmennek. Tapasztalatból mondom. Minél többször csinálod meg egy nap, annál jobb. Nekem ez vált be, bár a macskámnál meg az, hogy a Freshnapf-ban vettünk neki ilyen bolhairtó cseppeket, amit a nyaka tetejére lehet cseppenteni, és az is jó. A nyakörv nem ér semmit, csak nagyon büdös. Remélem tudtam segíteni.
2013. jún. 20. 18:45
 3/8 anonim ***** válasza:
52%

Vannak nagyon jó nyakörvek,persze nem az 500 Ft-os kategória.Ezek nem büdösek,gyerekek is nyugodtan fogdoshatják a kutyát,nem lesz semmi bajuk tőle és még vízálló is..Foresto nyakörvről beszélek.

Viszont nálatok az lehet a probléma,hogyha bizonyos időre el is tűnik a bolha,a fekhelyéről és egyéb helyekről visszafertőződik.

Ha lakásban van tartva,mindent amihez hozzáér dobjatok ki,vagy főzzétek ki.Esetleg lehet kapni bútorokra és szinte bármilyen anyagra szóható bolhaölő szert.Az is ajánlatos.Amennyiben kinti kutya,csak a helyét kell jól lekezelni és kicserélni a pokrócokat,takarókat.Valamint a helyét is leszórni bolhaölő szerrel.

A sampon és a csöpögtetős dolgok rövid távon hatnak,max 4 hét.A sampon addig se.

Ajánlatos a nyakörv ebből a szempontól a Foresto,amit írtam az 8 hónapig véd.A bolha petéje pedig akár fél-1 évig is életben marad.Majd kikel és szaporodik.

Sok sikert :)

2013. jún. 20. 21:00
 4/8 anonim ***** válasza:
az a probléma, hogy maga a környezet is fertőzött, ezért bármit is teszel rá, visszafertőződik.
2013. jún. 20. 22:00
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm.:) Most épp valami büdös papírt gyújtottam neki a házába hátha megdöglenek tőle a bolhák. vettem neki cseppet is úgy látom egy kicsit kevesebb a bolha de azért még mindig egy egész hadsereg van abban a pici kutyában. :(
2013. jún. 21. 11:04
 6/8 anonim ***** válasza:
lehet kapni krumplibogár elleni permetezőszert. hatni szokott.
2013. jún. 21. 11:44
 7/8 anonim ***** válasza:
2013. jún. 21. 11:47
 8/8 anonim ***** válasza:

a büdöstől nem mennek el a bolhák.A takarókat kellene a helyén vagy kidobni és rakni bele újat,vagy kifőzni és magát a házat lepermetezni belülről.

Van egy Biotol nevű készítmény,ami jó mindenféle kártékony rovarra köztük a bolhára is.

Kb 600 Ft. Ha ezzel megvagytok,akkor ajánlani tudom még mindig a Foresto nyakörvet,hogy a petékben lévő bolhák is elpusztuljanak,ha majd kikelnek.Drága,de nagyon jó minőség,és 8 hónapig jó.

Ha az árát elosztod 8 hónappal,akkor kb havi 1000 Ft-ba van.Sokkal olcsóbb,mintha havonta csöpögtetnél rá 2500-3000 Ft-ért.

2013. jún. 21. 12:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!