Hogy tanítsam meg a kutyámnak a tolatást?
amit az első ír az tök jó. csak nem árt hozzá némi segítség..
Olyanra gondolok, hogy a kutya ne tudjon elfordulni tolatás közben. pl kerítés mellet csinálod és oda álsz az autóval szorosan hogy na nagyon tudjon ingázni a kutya
Nem tudom, használsz-e klikkert szerintem ezt azzal egyszerűbb tanítani. Én nem akartam felé menni, mert féltem, hogy utólag nehéz lesz ezt kivenni belőle, max egy-egy lépést tettem az irányába és az első hátrafele tett minimális mozdulatra ment a klikk+juti. Ha már stabilan csinálta az egy-egy hátrafele lépést, hozzákapcsoltam a vezényszót és elkezdtem egyre több hátrafele mozgást várni, mielőtt ment a jutalom.
Ami még fontos lehet: az én kutyám először valamiért ferdén tanult meg hátrafele menni (kifarolt:D). Ezért ezt végül úgy korrigáltam, hogy olyan szűkebb helyen kezdtünk el gyakorolni, ahol ezt nem tudja megtenni. (én speckó a kerítés és a kocsi közötti kis sávban csináltam, de van, aki székekből épít kis alagutat, hogy a kutya szépen egyenesen tolasson) Hajrá:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!