Ez jó megoldás hosszútávon?
Eslő vagyok.
Egyébként meg ki hogy tanít. Valaki jutalommal, legyen az labda, kaja, simi, míg más kényszerítéssel... kinek mi jön be. Kérdés, hogy a kutyának melyik lenne a jobb.
szerintem ez az egész totál zavaros. nem csoda hogy szerencsétlen kutya már nyüszít kínjában.
ha megcsinál jól valamit minden esetben kell egy jel a kutya számára hogy jó ha ezt továbbra is így fogja csinálni. ha már símogatás akkor legyen egy dicsérettel egybekötött simi. mellesleg a dicséretben is "hallatszania" kell hogy te most tényleg örülsz. nem a szavakkal hanem a hangsúllyal. tehát ha te azt mondod a kutyának hogy feküdjön és ő lefekszik akkor igenis jár neki a dicséret!
mellesleg pontosan hogy azért vágja le magát a simi után olyan szívesen, mert tudja hogy ez az amit elvársz tőle.
mellesleg ha többször kell neki szólni hogy feküdjön le az nem a kutyát hanem téged minősít. ez már általában a tekintély hiányára vall. igaz nem lepődnék meg ha nem is a tekintéllyel van a baj, hanem azzal ahogy próbálod megértetni, vagy pontosabban nem megértetni vele mit akarsz.
"Olyan mintha a simogatással arra ösztönözném a kutyát hogy ne feküdjön le. Lehetséges ez? "
ha képtelen vagy dicsérni jókor akkor igen. de ez a te hibád...
"Egy idő után mint egy tiltakozólag elkezdett nyüsszögni, de közben lefeküdt, olyan mintha belenyugodott volna hogy le kell feküdnie, és szerintem csak azért nyüsszögött hogy megsajnáljam."
szerintem inkább meg már össze volt zavarodva szerencsétlen a következetlenségednek hála.
"Nos hosszú távra jó amit csinálok?"
szerintem nagyon nem.
3.: "mellesleg pontosan hogy azért vágja le magát a simi után olyan szívesen, mert tudja hogy ez az amit elvársz tőle."
"Olyan mintha a simogatással arra ösztönözném a kutyát hogy ne feküdjön le. Lehetséges ez? "
ha képtelen vagy dicsérni jókor akkor igen. de ez a te hibád...
Az idézőjeles az én írásom. Most akkor mivan?? Te vagy itt a legzavarosabb már bocsi össze-vissza beszélsz:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!