Akinek a kutyája rendszeresen szed valamilyen gyógyszert, az hogyan adja be neki?
Úgy adom be ahogy az állatorvosok a kórházban csinálják.
Egyszer megmutatták, hogyan kell több gyógyszert egyszerre beadni a kutyának.
Ki kell nyitni a száját, aztán a gyógyszereket betenni a nyelve közepére. Össze kell csukni a száját és addig tartani csukva és felfelé tartani amíg az orrát meg nem nyalja.
Amint az orrát megnyalja a gyógyszer lent van.
Régen ez nekem sem volt probléma, néhány trükk falattal, aztán egyszer csak falat helyett gyógyszer, simán nyelte. Most meg a legkisebb virslikarikát is alaposan megrágja, mert már tudja, hogy napi kétszer azonos időpontban kapja a gyógyszereket.
És nem vagyon egy untyulipuntyuli típusú gazdi, de az én lelkemnek rossz, hogy a torkon lenyomás miatt laposkúszásban, behúzott nyakkal jön a kutyám, mikor hívom. Hihetetlen milyen tapintatlan tud itt lenni a társaság. Kívánom, hogy sose tapasztald meg, hogy milyen érzés mikor az ország legjobb állatorvosai tanácstalanul vakarják a fejüket, miután egy kisebb vagyont elköltöttél mindenféle vizsgálatokra, és nincs jobb ötlet, mint tünetet csökkenteni gyógyszerrel, amitől a kutya már sosem lesz olyan, mint volt.
Igen, az egészsége fontosabb, mint a lelke, csak ő már sosem lesz egészséges és az én lelkem is fontos. Az én lelkemnek rossz, hogy félelemmel jön hozzám a kutyám, aki korábban repült ha hívtam.
Az MRI szerint van valamilyen elváltozás az agyában.
Hogy pontosan micsoda, azt csak mintavétellel lehetne megoldani, de olyan helyen van, hogy az egyetlen olyan orvosnak, aki magyarországon ilyesmihez hozzá mer nyúlni ötlete sincs, hogy hogyan lehetne hozzáférni. Ráadásul a szövettannal is csak annyival lennék előbbre, hogy akkor kiderülne, hogy jóindulatú vagy rosszindulatú, és ha rossz akkor kaphatna kemot vagy sugarat, amit én biztos, hogy nem szeretnék.
Így marad az, hogy antiepileptikummal megpróbáljuk visszaszorítani a tüneteket.
Diagnosztikailag persze nyilván izgalmas egy ilyen kihívás az orvosnak, de a koponyáját megfúrni csak akkor engedném, ha el is távolítanák azt a valamit, csak azért, hogy megállapítsuk, hogy ugyanúgy kapja a gyógyszereket mint eddig, biztos hogy nem teszem ki még egy ilyen tortúrának.
Igen, igazából nem is tudom miért gondoltam, hogy bárkinek lesz jobb ötlete, nyilván ezeket én is végiggondoltam, csak valamiért reméltem :)
Mondjuk a kockasajt az jó ötlet, az etológia tanszéken a placebós teszten is azt használták és azt szépen nyelte, azt kipróbálom.
Meg lehet, hogy nem a torkon lenyomkodás miatt tart tőlem, hanem sajnos mostanában sokszor a másik végén is kellett gyógyszert beadnom, tehát annyira nem jó buli neki mostanában, ha hívom...
Persze, mindig van utána falat is, de nem egy igazán beles kutya, az nem hatja meg, játszani meg nem mindig van időm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!