Mi a véleményetek erről a gazdiról?
Szerintem a barátnője akart egy yorkit, és most próbál a pasi minden yorkit rossznak beállítani, csak hogy ne kelljen vennie egyet:))
Ne vedd az ilyet magadra, vannak akik már csípőből utálják a kistestűeket, mert valljuk be, a legtöbbet félrenevelik és tényleg idegbetegekké válnak. Attól még nem szép dolog az általánosítás, pont ezért ne figyelj az ilyenekre. Örülj, hogy a Te kutyusod jólnevelt, engedd szabadon sokat, hadd lássa a sok okoskodó, hogy igenis vissza tudod hívni, hallgat rád, ezért nagyobb a szabadsága is:)
Valószínűleg azért mondta ezt, mert ez a tapasztalat sajnos. Nekem is nagy kutyáim vannak és legutóbb, mikor a rottim odament egy yorkiehoz barátkozni, a gazdája pórázastól a levegőbe emelte, aztán meg csodálkozott, hogy a kutyám el akarja kapni. Szóval nekem is az a tapasztalatom, hogy a legtöbben az ilyen ölebeket, kistestű kutyákat rögtön felkapják, amint egy nagyobb kutya közelít, akár pórázon, akár anélkül, aztán meg már azért kapkodják fel őket, mert támadja a nagyobb kutyákat. Természetesen ez nem a kutyák hibája, hanem az embereké. Nem is tudom mit lehetne az ilyenekkel kezdeni :/
Ettől függetlenül még nem kellene megjegyzést tennie rátok, főleg, ha szépen sétál a kutyád és nem kapkodod föl, amint meglátsz egy másik kutyát/kutyást. Azokra, akik felkapkodják én is megjegyzéseket teszek, ha épp olyan a kedvem, mert annyira idegesít, hogy nem hagyják kutyaként viselkedni a kutyájukat.
Ha azt veszem,hogy 30 perce jöttem haza a sétából 2 kóbor kutyussal is találkoztunk,mindkettő kan volt az enyém pedig vígan eljátszott velük,ivartalan kan amstaff létére,mikorra pedig az utcánkba értünk és a szomszéd csaj ahogy meglátott minket felkapta az uszkárját és berohant a házba,akkor egyértelmű,hogy a ti esetetekben is általánosítás történt,mint ahogy az előbb nálunk is.
Törődj bele,ezeknél a fajtáknál ez megy.Idegbetegeknek nevezik őket,mielőtt 3 mondatot váltanának a gazdákkal.
Amennyiben jól nevelt kutyusod van és te ezzel tisztában vagy,akkor magasról sz@rd le mások mit mondanak.:)
8as!
Ez nem csak szoktatás kérdése, hanem leginkább a gazdák agyában kéne helyre tenni a dolgokat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!