Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a véleményetek erről a...

Mi a véleményetek erről a gazdiról?

Figyelt kérdés
2 éves Yorkshire Terrierem van, a nagyobb kutyákkal (akiket nem ismer) nem barátkozik, békésen kikerüli őket, meg sem mukkan, teljesen nyugodt marad. Ma is találkoztunk egy boxerral, erre a boxer gazdája ezt mondta a barátnőjének: "látod, ő is egy tipikus idegbeteg yorkie". Nem értem, miért mondta ezt? Mi a véleményetek erről?
2013. jún. 18. 18:26
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a barátnője akart egy yorkit, és most próbál a pasi minden yorkit rossznak beállítani, csak hogy ne kelljen vennie egyet:))

Ne vedd az ilyet magadra, vannak akik már csípőből utálják a kistestűeket, mert valljuk be, a legtöbbet félrenevelik és tényleg idegbetegekké válnak. Attól még nem szép dolog az általánosítás, pont ezért ne figyelj az ilyenekre. Örülj, hogy a Te kutyusod jólnevelt, engedd szabadon sokat, hadd lássa a sok okoskodó, hogy igenis vissza tudod hívni, hallgat rád, ezért nagyobb a szabadsága is:)

2013. jún. 18. 18:35
 2/9 sippara ***** válasza:
100%
Ha azt veszem alapul, amit te leírtál, akkor a pasas csak általánosított. Ugyanakkor tudom, nap mint nap hallom, hogy a "tipikus idegbeteg yorkie/bichon/csivava/pincsi/törpe pinscher/bármimás" gazdái szerint a saját kutyájuk hibátlan (illetve "csak játszik/de milyen aranyos/úgyse tud kárt tenni benne"), így nem tudok dönteni :) Neked kell tudnod, hogy a kutyád "idegbeteg", vagy jól nevelt, behívható, megfelelően szocializált és kontrollált eb.
2013. jún. 18. 19:47
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg azért mondta ezt, mert ez a tapasztalat sajnos. Nekem is nagy kutyáim vannak és legutóbb, mikor a rottim odament egy yorkiehoz barátkozni, a gazdája pórázastól a levegőbe emelte, aztán meg csodálkozott, hogy a kutyám el akarja kapni. Szóval nekem is az a tapasztalatom, hogy a legtöbben az ilyen ölebeket, kistestű kutyákat rögtön felkapják, amint egy nagyobb kutya közelít, akár pórázon, akár anélkül, aztán meg már azért kapkodják fel őket, mert támadja a nagyobb kutyákat. Természetesen ez nem a kutyák hibája, hanem az embereké. Nem is tudom mit lehetne az ilyenekkel kezdeni :/

Ettől függetlenül még nem kellene megjegyzést tennie rátok, főleg, ha szépen sétál a kutyád és nem kapkodod föl, amint meglátsz egy másik kutyát/kutyást. Azokra, akik felkapkodják én is megjegyzéseket teszek, ha épp olyan a kedvem, mert annyira idegesít, hogy nem hagyják kutyaként viselkedni a kutyájukat.

2013. jún. 18. 21:00
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Azért mondhatta ezt, mert a yrokie-k többségét félre nevelik, felkapkodják ha másik kutya jön, nem sétáltatják eleget annak ellenére hogy kifejezetten nagy mozgásigényű terrierek, gyerekként kezelik őket, és ezek miatt valóban ilyenek lesznek. Ez az ember nyilván előítélettel van a yorkie-k iránt, amit valahol meg is értek. Én megismertem az utóbbi időkben teljesen normális yorkie-kat, azóta kedvelem őket, de bevallom azelőtt én is előítéletes voltam.
2013. jún. 18. 21:16
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha azt veszem,hogy 30 perce jöttem haza a sétából 2 kóbor kutyussal is találkoztunk,mindkettő kan volt az enyém pedig vígan eljátszott velük,ivartalan kan amstaff létére,mikorra pedig az utcánkba értünk és a szomszéd csaj ahogy meglátott minket felkapta az uszkárját és berohant a házba,akkor egyértelmű,hogy a ti esetetekben is általánosítás történt,mint ahogy az előbb nálunk is.

Törődj bele,ezeknél a fajtáknál ez megy.Idegbetegeknek nevezik őket,mielőtt 3 mondatot váltanának a gazdákkal.

Amennyiben jól nevelt kutyusod van és te ezzel tisztában vagy,akkor magasról sz@rd le mások mit mondanak.:)

2013. jún. 18. 21:57
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem pont boxerem van, és én kifejezetten örültem volna, ha Ti jöttök szembe, mert én meg próbálok nem általánosítani. Én tényleg örülök, ha egy kistestű nem acsarog a boxerem felé, és akkor én is pozitív maradok feléjük. Az én kutyám csak megszagolja a kistestűeket, a baj akkor van, ha a kistestű odakap, mert megszagolta. Mondjuk akkor sem támad, de rendre utasít.
2013. jún. 18. 22:05
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
3as vagyok. Egyébként múltkor egy kiállításon olyan jó volt látni egy csaj a csivijével. Mert nem kapkodta fel, na meg a lépcsőn is felhívta,nem ölben vitte fel. Annyira jó volt látni, hogy ilyen emberek is vannak, akik kutyakánt bánnak ezekkel a fajtákkal. Plusz suliban van nálunk mini csoport, ahol kutyák lehetnek a kicsik is. Na meg van egy csivava is, az egyik oktatónak, nagy kutyákkal is nagyon jól kijön és a csaj se aggódik érte :)
2013. jún. 18. 22:06
 8/9 anonim ***** válasza:
Nálunk pl egy máltai kölyök is volt, a kutyaoviban, és mégsen ette meg az enyém. Szoval minden szoktatás kérdése...
2013. jún. 19. 13:42
 9/9 anonim ***** válasza:

8as!

Ez nem csak szoktatás kérdése, hanem leginkább a gazdák agyában kéne helyre tenni a dolgokat...

2013. jún. 19. 14:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!