FONTOS Táp+főzés jó lenne?
Figyelt kérdés
Jelenleg Brit Premium M táppal etetek,teljesen meg vagyok vele elégedve,nincs semmi gondom vele,csak arra gondoltam,hogy mikor időm engedné tartanék olyan napokat is amikor főtt kaját kapnak,es tápot nem.Pl kacsafarhát+ris+gyűmölcs,zöldség.Ez igy jó lenne,vagy nem érdemes keverni hogy táppal meg vannak szokva?Esetleg ha igy csinalnam nem zavarna be az emesztesuket?2013. jún. 18. 12:57
1/7 anonim válasza:
Szerintem nincs miert megkavard az etrendjuket!En a kutyamat rendes fot kajaval etettem es mikor tapot kap mindig megy utana a hasa meg minden baja van o nem birja,de ahany kutya annyi fele lehet a tieid jobban birjak majd! :)
2/7 anonim válasza:
A mi kutyusunk is ezt a tápot eszi, nagyon szereti.
Sajnos nagyon érzékeny a gyomra, és pont, hogy a főtt kajától megy neki a hasa. Bármit adtunk neki, mindentől, még egy falatka husitól is. Ezért nem is kísérletezünk.
Először kicsi adagot adj neki. Arra azért számíts, lehet, utánna már nem fogja olyan jóízüen enni a tápot :)
3/7 anonim válasza:
Én pont hétvégén kérdeztem ugyanezt az állatorvostól. És elég ésszerű magyarázatot adott: A kutyának nem biztos, hogy jót tesz ha állandóan azt a marék koncentrátumot eszik, hisz az emberek is mindig mást kívánnak meg. Mi sem úgy táplálkozunk, hogy van 3 szem kapszula, amiben az ég adta világon minden benne van ( vitaminok, stb.)és semmi mást nem eszünk mellette. Persze azt is mondta, hogy a kutya nem fog tökfőzeléken és kenyéren felnőni, ezért ő is azt javasolta, hogy fele- fele legyen az étrendje (fele táp, fele "házi koszt") Így nem maradnak ki az ásványi anyagok és a vitaminok viszont nem fog egyhangúan kajálni :) Nekem kölyköm van és azért kérdeztem tőle és pont tegnap rendeltem Brit Premium Juniort M-et, még nem próbáltuk. Ma kapott csirke szívet rizzsel, meg reszeltem bele répát, meglátjuk mi jön ki :D
4/7 anonim válasza:
Nálunk így megy, van hogy főt kaját kap van hogy tápot, mikor mire van időm, és semmi baja sincs még pedig már 1 éves és folyamatosan így evett.
5/7 anonim válasza:
Én nagyrészt tápot adok, de előfordul, hogy főzök rizst a kutyának és kis reszelt répával, husival elkeverem és odaadom. Soha nem volt hasmenése ilyen miatt, tápváltásnál meg nagyon ügyeltem a fokozatosságra. Szerencsére válogatni se válogat, lelkesen ropogtatja a tápot, akkor is, ha napokig nincs más. (Az extra finom falatokat meg általában megtartom gyakorláshoz jutinak.)
6/7 anonim válasza:
Az én kutyám is alapvetően tápot eszik, és a főtt kaja meghajtja, de a nyers nem. Úgyhogy én szoktam neki adni időnként egy-egy kacsafarhátat, vagy pár csirkenyakat, csirkelábat, de szigorúan nyersen, úgy semmi baja vele.
7/7 anonim válasza:
Azért kíváncsi lennék, hogyha a ti kutyátok is 3 napig hasmenéssel kínlódna 1 falatka főtt kajától, akkor is ilyen elveket vallanátok. Mi kizárólag táppal etetünk, nem tehetünk mást. Én is szívesebben adnék neki mást, de ez van. Ja, 2. válaszadó voltam....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!