Egy kuvasz megvéd, ha kell?
Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy szeretnék egy kutyát és viszonylag sokszor belémkötnek, mert olyan helyen lakom. Ha a kutyát viszem magammal akkor van elrettentő ereje, illetve ha látja, hogy aki hozzámszólt nem haver pl megüt akkor rétémadna a személyre? Természetesen nem erre kell a kutya hogy megvédjem magam csak épp ez is egy pozitivum kuvaszt szeretnék mindenképp, mert világ életemben mindig az volt a kedvenc kutya.2013. jún. 16. 17:56
1/10 anonim válasza:
Hát szerintem ez az a kutya, ami egész biztosan megvéd. Csakhát elég sok erő kell hozzá meg nevelés, mert ha megindul és nem fogad szót, akkor az elég nagy baj.
2/10 anonim válasza:
Ez sok dologtól függ, nem lehet megmondani.
Az adott kutyától is függ, meg a kapcsolatotoktól is, meg a támadó(k)-tól is.
Elrettentő ereje biztos, hogy van. Annyi ember járkál az utcán, biztos nem azt fogják megtámadni, aki mellett egy 50 kilós mini jegesmedve sétál. :)
3/10 anonim válasza:
Elmentem a barátaimmal kutyákat sétáltatni. Én hoztam a goldimat, ők meg kettő darab kuvaszt. Jött a cigánycsűrhe, ránk sem mertek nézni.
4/10 anonim válasza:
Nem a goldi riasztotta el őket, hanem a kuvaszok. Elég egy parancs és a csürhe a földön találja magát.
5/10 anonim válasza:
Szerintem se. Egy kuvasszal én sem kötözködnék. :)
6/10 anonim válasza:
Vannak olyan fajták akikben az ösztön rettentő erősen benne van. Ilyen pl a border. Én még életemben nem láttam olyan bordert aki nem akarna terelni. Persze biztos van, de ritka lehet, mint a fehér holló. Szerintem őrzés szempontjából a kuvasz is ilyen. Nem nagyon lehet melléfogni. Természetesen fontos, hogy honnan van és hogy neveled.
7/10 anonim válasza:
Képzetlen kutyánál nem lehet biztosra azt mondani, hogy megvédd. Sok kutya ilyen helyzetben izgalomba jön, de nem értelmezi jól a szituációt. Néztem egyszer a tv-ben egy olyan műsort, hogy támadást imitáltak és a kutya nem védte meg a gazdáját, azt mondta a kiképző, hogy sokszor előfordul ilyen képzetlen kutyákkal, gondoltam utána kérdezek, megkérdeztem egy kiképzőt, egy tenyésztőt meg egy kutyás rendőrt és ők is azt mondták.
8/10 anonim válasza:
Az előzőhöz- sőt, képzetteknél is előfordul, egy bátorságpróbán sok tehetséges és képzett kutya elbukik. Legalább is eleinte. A támadást is gyakorolniuk kell, nem természetes nekik, hogy emberre támadnak.
9/10 anonim válasza:
Itt senki nem profizmusról beszélt. Hanem arról, hogy az akarat megvan-e hozzá. Egy kuvasz már akkor is elég ijesztő ha csak ugat és morog. Elintézni meg bármelyik kutyát el lehet. Azt is amelyik ki van képezve. Amúgy meg pont ti mondjátok, hogy az kuvaszhoz hasonló típusú kutyákat tilos őrző-védőztetni.
10/10 anonim válasza:
16:37 igen, sok képzett kutyánál sem biztos, hogy élesben bizonyít, de ezt majd másik kérdésnél kifejtük, hogy miért nem :)
Utolsónak, általában igen elég, kevés olyan elvetemült ember van, aki egy morgó kuvasz mellett elagyabugyál valakit (de sajnos van olyan, 2 éve mamám szomszédját egy 80 éves nénit megvert 2 betörő a kuvaszuk mellett, szégyen, hogy milyen emberek vannak). Szóval, elrettentő ereje van általában az biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!