Valaki könyörgöm segítsen, a kutyusom folyton szökik nembírom már?
Fajtatiszta, lassan 3éves kan németjuhászról van szó.
IGEN, FAJTATISZTA, jól olvasod.
Állandóan megszökik.:( ha kinn vagyok Vele, nyilván nem.. de bejövök, 20p után már hűlt helye van. Viszont az utcán az emberek ugye félnek tőle, illetve én is félek hogy elüti egy kocsi vagy valami történik ...:(
Tudni kell róla h apportos, elég önfejű, a labdáját sem adja oda senkinek, csak kirángatni lehet a szájából..
a kerítésre rengeteget költöttem már, de egyszerűen nem tudok többet. Így is ronda már, de valahogy megszökik. FOGALMAM SINCS HOGY HOL, NINCS NYOMA EGYSZERŰEN.
Ezért most kennelben van, de gyűlölöm h be kell zárnom.. de egyszerűen nem tudok vele mit csinálni. Próbáltam, ezer esélyt adtam Neki, de nem megy. Hajnali 3kor mentem utána általában, meg órákig kerestem a városban míg rátaláltam nagynehezen. Igaz akkor odajön hozzám rögtön és jön velem haza.. de ez így nem mehet tovább.
SEGÍTSETEK KÉRLEK:(
nem ivartalanított..
Mivel most meleg van és imádja a slagot játékot, ezért azzal szoktam játszani Vele, illetve egyben fürdés(sampon nélkül!).
Járunk sétálni, de szigorúan csak este, mikor már elfogadható idő van. Ekkor nem viszek vizet, mert szoktunk futni is és nem szeretném ha leforrázná a torkát/tüdejét.
Napközbeni teendőim alatt pedig labdázások, stb.
Magyarul az agyi fárasztást egy percig se nyomod...
Az ivartalanítás ellenességedhez meg már nem fűzök semmit...
hát ne haragudj de ez korántsem azt a képet festi le nekem mint az előző kijelentésed. ez sokkal inkább marháskodás de semmi komoly. ezek után nem is csodálom hogy a kutyának van energiája szökdösni.
kora reggel és este jó kis futtatás (ez kb. alsó hangon 40km/h sebesség) nem sétálgatás , amit írtál, 8km!. melegben pedig mehet az úszás ha tényleg úsztatod, nem a pancsolásra gondolok! ha van partnered este labdázzatok úgy hogy egymásnak dobáljátok a kutya meg rohangásszon utánna. néha úgy kell dobni hogy majdnem elkapja így kevésbé unja meg. illetve néha el is kaphatja ha a kutya képes parancsra hagyni. kutyás közegbe nem viszed?
ha valóban kemény az energiája akkor én még amatőr szinten (tehát nem a több kiló a végcél, csak egy kis plusz terhelés) elkezdeném a súlyhúzást is vele esténként amikor már nincsen meleg, megfelelő felszereléssel. de javaslom -hátha ez a bull típusú kutyák sportja csak- hogy megfelelő helyen kérdezz erre rá. vagy lehet lesz itt is aki válaszol erre, mert lehet butaság a részemről ez a tanács.
és emellett némi agyi fárasztás is belekombinálva. kizártnak találom hogy szökdösni fog.
Eleve rossz választás volt "rendőr alomból"hobby célra kutyát választani.
Azok a kutyák generációk óta MUNKÁRA,mégpedig komoly munkára vannak szelektálva.
németjuhászt nem használnám húzásra, így is terheltek az ízületei, így is évi athronis-kezelés javasolt nekik.
Nem használod ki a kutya képességeit és a környezetet sem biztosítod.
Egyébként az baromi árulkodó, hogy amint magára hagyod (azt írod, 20 perc után) a kutya elszökik a kertből. Ez nagyon gáz. Egyrészt, mert simán kijut, másrészt mert motivált az állandó szökésre.
ja, és ha munkaedzésekre fogod a kutyát, mindenképpen nézed meg egy jó állatorvossal előtte. Ha diszpláziás, vagy bármilyen ízületi torzulása van, akkor át kell gondolni a mozgásformákat (az úszás biztosan jó lesz). Ízületi gyulladásra készülj fel pár (3-4) éven belül, ezért nem árt már egy éves korától ízületfeltöltő hónapos kúrát kapni (athronis-fázis I.). Hiába veszel glükózaminos egyéb készítményeket, tápokat, nem fog felszívódni belőle elegendő, majd a doki elmagyarázza, miért. Óvatosan az ugrálással.
Lasztizás (kutyával, kutyával +emberrel), laszti eldobás, közben elbújás (keressen meg), laszti elrejtése és megkerestetése, vezényszavak heti többszöri átismétlése (max. félórás tömbökben), séta közben vezényszavak, ezek mind gondolkozatatják és szórakoztatják az ebet.
Ha nem lenne rossz benyomásom rólad, azt is javasolnám, hogy fogadjatok örökbe egy kisebb, 8 hó körüli, ivartalanított lány kutyát, mert a hobby kutyák legnagyobb játszópajtása egy másik kutya, akkor aztán nincs megállás. Persze, ehhez ismerni kellene a te kutyádat, hogy mennyire fogadná be, milyen a viszonya a gazdájával, mennyire humanizált, ill. szocializálódott egyáltalán más kutyák között.
És nem ártana utánaolvasnod a fajtának, ha már fajtiszta, IGEN, JÓL OLVASOD, FAJTISZTA nématjuhászod van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!