Milyen kutyat valasszak?
Figyelt kérdés
Szeptembertöl lesz egy kutyank,mar nagyon varjuk,csak nehez eldönteni,hogy milyen fajta legyen.Mar vettem könyveket,a neten is keresgelem,de egy fajtarol minden oldalon mast irnak.
Baratsagos,közepes nagysagu kutyat szeretnenk,amelyik azt a par orat jol birja,amig dolgozunk.Azert lehessen vele futni menni meg kirandulni,de ne legyen tul hiperaktiv.Valakinek esetleg tapasztalata?
Elöre is köszönöm a valaszokat.
2013. jún. 16. 10:47
11/15 DzsiDzsi77 válasza:
Töltsd ki a tesztet és akkor felsorolja a neked való kutyákat :)
12/15 anonim válasza:
Ha nem menhely akkor boston terriert javaslom.
13/15 anonim válasza:
Hát ez szerintem már a ge.iség kategóriájába tartozik. Mármint az, amit a kutyamenhelyről mondtál.
Én a rotikat imádom. Negatívként csak azt tudnám mondani a rotikról, hogy a meleget nem bírják. Én imádom a rotikat.
Bocsánat, hogy ennyire elfogult vagyok.
14/15 Fruzsi6000 válasza:
Nekem cocker spániel kutyusom van.Nagyon szeretjük,közepes a mérete csak neki az a baj,hogy eléggé hiperaktív :) Nagyon könnyen tanul.Bár hiába mondod ne legyen hiperaktív minden kutya az ,ha kölyökről beszélünk.A mi spánielünk már 8 éves s azért már ő is kifáradt.Ez a fajta sok gondozást igényel mert elbúsűlja magát.Ezt úgy értem,hogy szomorú lesz és meghal,de amíg dolgozni vagy biztos kibirja mert nálunk is így volt és így is van most is :) (reggel én elmegyek iskolába,anyum és apum dolgozni.Kb én 15 órára hazérek de nem tudok vele sokat foglalkozni,mert kell tanuljak...) Remélem tudtam segíteni ^^
15/15 anonim válasza:
Szia!Én a Labrador Retriever,vagy Golden Retrievert(ami már inkább nagy testűnek számít) ajánlom,közepes mosgásigényűek,szelídek,barátságosak,társasági kutyák,családban,illetve emberek,és kutyék közt egyaránt jól érzik magukat,lehet velük túrázni,szeretnek úszni,nagyon jó vadászkutyák,leginkább kacsák vadászására használják,de másterületen is kivállóan teljesít,mint terápiás kutya,vakvezető munka kutya,nyomozókutyacsaládikedvenc,stb.Nagyon intelligens,könnyen tanítható,jó házörzőnek is.Közepes testű kutya(labrador),egyedül is el heverészik pár órát,Kinti-Benti tartásra ajánlom,de lakásban is tartható,ha kellőképpen le van mozgatva,napi 2 szer minimum :) Esetleg menhelyről keveréket,Labrador Retriever keverék,vagy Golden Retriever keverék,vagy csak egyszerű míx kutyus is kiválló lehet számodra...esetleg Uszkár,a második legintelligensebb kutya a világon,könnyen tanúl,eredetileg vadászkutya,vízi aportírozásra használják,de olykor terápiás kutyáknak,illetve nyomozú kutyáknak is alkalmazzák,illetve Show műsorokba,kiemelkedő intelligenciájával,szereti a vízet,jó úszó,Barátságos,kiegyensúlyozott kutyus,egyedül is elvan pár órát,de napi 2 séta,minimum 1-1.5 órás kell neki,szellemileg is le kell fárasztani,Havonta egyszer kozmetikushoz kell vinni,bundája igényes,így figyelmességet,szabadidőt és pénzt is igényel.Lehet vele túrázni,közepes mozgásigényű,emberekkel,kutyákkal jól kijön,gyerekeket is szereti :D A közepest ajánlom a fajtán belül,vagy mint Mondtam,keverék :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!