Van egy 1 éves angol cocker spániel kutyusom. Picit fura alkata van, nem az a "húsos" és a szőre sem olyan göndör. Többen mondták, hogy 1,5 éves koráig még rengeteget fejlődni fog, de szerintem nem normális, hogy ilyen vékony. A probléma még az is lehet, hogy nagy udvarunk van és rengeteget rohangászik, bezárni meg nem akarom. Szóval mit lehetne tenni, hogy kicsit kövérebb legyen? :)
2009. okt. 11. 10:05
1/6 anonim válasza:
Az én kutyám elég sokat meg tud enni akkor is ha nem éhes,próbálj meg több kaját adni neki.(persze nem tudom mennyire jó ötlet felhízlalni szegénykét)
2009. okt. 11. 10:20
2/6 anonim válasza:
1. Biztos, hogy cocker spániel? Törzskönyvvel? Mert lehet, hogy keverék és azért más a testfelépítése
2. Féregtelenítve van rendszeresen? Oltva van?
3. Jó minőségű tápot kap?
4. A futkározás nem lehet gond.
Nem tudsz egy képet felrakni róla?
2009. okt. 11. 10:20
3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat.
1. Az anyát láttuk és ő törzskönyvezett volt, az apát nem, de neki nincs törzskönyve. Ebből kifolyólag az én kutyusomnak sincs.
2. Igen, minden oltást megkapott, féregtelenítettük.
Még annyit hozzátennék, hogy nem volt már annyira picike amikor elhoztuk, 5 hónapos. Az eladó 3 hónapost mondott a telefonba...
2009. okt. 11. 10:34
4/6 anonim válasza:
Egyáltalán nem sovány a kutyád, csak sportos az alkata. Sokkal jobb, mintha el lenne hízva, örülj neki, hogy ilyen. Eszedbe ne jusson felhizlalni vagy megakadályozni a mozgásban mert karcsúbb az alkata egy átlag spánielnél. Az én kutyám is elég soványnak néz ki(golden retriever), de azért mert agilityzik + sokat sétáltatom enni ugyanannyit eszik mint akármelyik másik goldi. Én személy szerint örülök, hogy nem egy elhízott, lusta kutya, mert egy csomó dagadt golden van a környékünkön. Nem lesznek ízületi betegségei, szervi bajai sem az elhízásból adódóan.
2009. okt. 11. 12:22
5/6 anonim válasza:
Semmi gond a kutyáddal, így tökéletes. Nem kell ennél kövérebbnek lennie, főleg nem 1 évesen.
Arra figyelj mindíg, hogyha végighúzod a kezed az oldalán, akkor érezd a bordákat. Ha nem érzed, akkor már kövér.
Sajnos manapság "jóságból" egyszerűen felhízlalják a kutyákat akiknek így izületi, emésztőrendszeri problémái lesznek. A tiéd teljesen rendben van.
(és cockernek néz ki)
2009. okt. 11. 12:26
6/6 A kérdező kommentje:
Ennek nagyon örülök :) Köszönöm szépen! Egyébként nagyon szeretem és annyira nem is zavart az alkata. Aztán jöttek megnézni a kutyust ismerősök és az első mondat mindenkinek az volt, hogy "Jé de sovány, adtok neki rendesen enni?". De ezek szerint nincs probléma :) Köszönöm a válaszokat még egyszer.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!