A kutyám beteg. Mit tegyek? (nyüvek)
Sziasztok!
Tegnap elvittem a kutyámat az állatorvoshoz, mert rossz volt az állapota. Nem akart lábra állni, nyüszített, ha felkelt, akkor húzta a fenekét a földön.
Tegnap elvittem a állatorvoshoz, ahol megmondta a doki, hogy a kutyám nyüves. Megnyírta, kapott 2 szurit és azt mondta, hogy tartsam szemmel, mert ha baj lesz, altatás lesz az eredmény. Ez tegnap este történt.
Reggel az első dolgom volt megnézni a kutya fenekét és rengeteg kukac volt a környékén. Azonnal megtörölgettem, azóta is 10 percenként figyelem.
Kérlek titeket, segítsetek!
Betadin-nal jó bőségesen kendjed le a sebes területet, és ha lehetőséged van rá, tartsd a kutyát száraz, árnyékos, legyektől mentes helyen!
Szörnyű állapot, ha beköpik a legyek, de gyógyítható. Főleg nagy tömött szőrű kutyáknál esik meg, hogy nem veszi észre a gazda, hogy a szőre nyáron befülled/kakis lesz, kisebesedik a bőre, amire jönnek a legyek, és mire észre veszik, elevenen zabálják szerencsétlen állatot a nyüvek.
Az orvos adott neki antibiotikumot, gondolom, de ilyen esetben a legtöbb állatorvos elaltatja a kutyát, hogy ne érezzen semmit és tiszta alkohollal vagy más fertőtlenítővel irtja ki a nyüveket.
Nagyon vigyázz rá, mert vérmérgezés lehet a vége.
Köszönöm.
Sajnos mondta az állatorvos, hogy altatás lehet a vége. 10-15 percenként figyelem a kutyámat és akárhányszor megnézem, mindig találok a fenekén nyüveket. Még ma elviszem az állatorvoshoz.
Szerintem is túlzás az altatás.
Egyik hülye szomszédom a kukacoktól szétrágott fülű kutyájára petróleumot öntött.A kutya nemcsak túlélte,hanem fel is gyógyult.
Mondjuk ezt azért nem javaslom.
Ez a petróleumos valami ősi pásztormódszernek hangzik, ergo hatásos, bár ma már vannak jobbak is...
Majd írd meg, mit mondott a doki.
Sziasztok!
Megfürdettem a kutyát és nagyon-nagyon alapos vizsgálatot végeztem rajta. Két hatalmas "nyüv-gyülekezet" volt a bőrébe fúródva a végbele és a heréi között és egy a farka tövénél. Rosszul voltam a látványtól(hát még a kutya). Azonnal elmentünk az állatorvoshoz, annyit mondott, hogy ezelőtt nem vizsgálta meg eléggé.
Ha nem vittem volna el, estére már menthetetlen lett volna.
Köszönöm a segítségeteket! :)
El sem tudom képzelni azt, aki a kutyáját tisztán és rendbe tartja, hogy nyűves lehet.
Ez a tisztátalanság és a nemtörődömség jele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!