Egy 3 hónapos bullterrier kutyát, "kivihetem" a városba?
Én ilyen melegben és ennyi időre nem vinném ki. Ha rendesen haladni akarsz, és nem csak poroszkáltok, akkor az 1 óra aktív jövés-menés nem tesz túl jót a fejlődő csontjainak és az ízületeinek. 5 perces szabály szerint őt haladós tempóban 15 percet sétálhatnád egyhuzamban pórázon(mielőtt mindenki kiakadna, hogy ez kevés, jelzem, hogy csak PÓRÁZOS sétára vonatkozik, tehát szabadon mehet kifulladásig, mert akkor már nem erőltetett sétáról van szó). Utána vagy pihenni kell az árnyékban, vagy elengedni, hogy maga határozza meg a tempóját és ne legyen belőle erőltetett séta. Alternatíva: 15 perc séta, majd pihi egy kávézó teraszán árnyékban, ahol kapjon friss vizet. Majd vissza, vagy pedig egy kutyafuttatóba, ahol szabadon rohangálhat egyet. És ha forró az aszfalt, érdemes lenne bedörzsölni a tappancsait egy kis vízzel, meg a kutya hasa alját, hogy ne melegedjen túl.
Ha este vagy késő du indultok akkor persze elég ha víz van nálad.
Egyébként ha beszerzel egy szobakennelt, nem fogja szétpakolni a lakást. :)
Mi a kölyökkel nem indulunk el sétára 5-nél hamarabb, mert kva meleg van, és akkor is árnyékban, patakpart mellett.
Régi bullterrieres vagyok.Tapasztalatom szerint a szobakennel a megoldás.Én még a felnőtteket sem viszem ilyen melegben városba vagy hasonló helyekre.
Nagyon korán kimennek a pusztára sétálni,majd estig pihi.A kertbe sem engedem őket egyszerre 10 percnél tovább,mert kifekszenek a napra és pillanatok alatt képesek hőgutát kapni.
A régi bullomnak úgy is sikerült,hogy kb.28 fok volt és egy óra hosszat voltunk a kutyasuliban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!