Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egy 3 hónapos bullterrier...

Egy 3 hónapos bullterrier kutyát, "kivihetem" a városba?

Figyelt kérdés
Azért kérdem, mert: nem akarom akkora "sokk"-nak kitenni, vagy bármi ilyen egyéb. Meleg is van.. mehetnékem van, de nem hagyhatom itthon, mert szétpakolja a lakást.

2013. jún. 14. 12:02
1 2
 11/16 mokkagyerek.blogspot ***** válasza:

Én ilyen melegben és ennyi időre nem vinném ki. Ha rendesen haladni akarsz, és nem csak poroszkáltok, akkor az 1 óra aktív jövés-menés nem tesz túl jót a fejlődő csontjainak és az ízületeinek. 5 perces szabály szerint őt haladós tempóban 15 percet sétálhatnád egyhuzamban pórázon(mielőtt mindenki kiakadna, hogy ez kevés, jelzem, hogy csak PÓRÁZOS sétára vonatkozik, tehát szabadon mehet kifulladásig, mert akkor már nem erőltetett sétáról van szó). Utána vagy pihenni kell az árnyékban, vagy elengedni, hogy maga határozza meg a tempóját és ne legyen belőle erőltetett séta. Alternatíva: 15 perc séta, majd pihi egy kávézó teraszán árnyékban, ahol kapjon friss vizet. Majd vissza, vagy pedig egy kutyafuttatóba, ahol szabadon rohangálhat egyet. És ha forró az aszfalt, érdemes lenne bedörzsölni a tappancsait egy kis vízzel, meg a kutya hasa alját, hogy ne melegedjen túl.

Ha este vagy késő du indultok akkor persze elég ha víz van nálad.

2013. jún. 14. 12:47
 12/16 mokkagyerek.blogspot ***** válasza:

Egyébként ha beszerzel egy szobakennelt, nem fogja szétpakolni a lakást. :)

Mi a kölyökkel nem indulunk el sétára 5-nél hamarabb, mert kva meleg van, és akkor is árnyékban, patakpart mellett.

2013. jún. 14. 12:48
 13/16 anonim ***** válasza:
A meleg miatt nagyon vigyázzatok, az hogy víz lesz nálad az nagyon kevés, délben a forró aszfalton még fél órát se jó a kutyának sétálni! Vidd inkább este vagy délelőtt 11-ig de napközban ne nagyon vidd, mert nem tesz jót neki.
2013. jún. 14. 13:07
 14/16 anonim ***** válasza:

Régi bullterrieres vagyok.Tapasztalatom szerint a szobakennel a megoldás.Én még a felnőtteket sem viszem ilyen melegben városba vagy hasonló helyekre.

Nagyon korán kimennek a pusztára sétálni,majd estig pihi.A kertbe sem engedem őket egyszerre 10 percnél tovább,mert kifekszenek a napra és pillanatok alatt képesek hőgutát kapni.

A régi bullomnak úgy is sikerült,hogy kb.28 fok volt és egy óra hosszat voltunk a kutyasuliban.

2013. jún. 14. 13:32
 15/16 anonim ***** válasza:
Ha mindenképp viszed akkor ne a hasát vizezd a kutyának hanem a hátát ha ilyen melegben a felforrósodott kutya mellkasát bevizezed akkor szív infarktus lesz a vége. Nekem bulldogom van tudom milyen szép károkat tud okozni a forróság. A kutyát vagy vizes kendővel a hátán, vagy hűtő takaróval a hátán hűtjük le vagy a mancsait mossuk meg vízzel, de a mancs mosás nem használ semmit ha kint 30 fok van az aszfalt a napon kb 40 fok ilyenkor semmit nem ér ha vizezed a mancsát. Mi hattól 9-ig vagyok kint velük reggel délután pedig hattól kilencig vagy tízig. Neked is ezt tudom ajánlani
2013. jún. 14. 13:52
 16/16 A kérdező kommentje:
Mindenkinek ment a zöldkéz' !:D Köszönöm! :)
2013. jún. 14. 20:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!