A kutyám teljesen meg van bolondulva. Ez normális? Kifejtem lent. Egyébként 5 hónapos szerintem hiperaktív, és csivava.
A mi kölykünk most lépett abba a korba, amikor szeret mindent megharapdálni játékból, és eleinte nem tudott különbséget tenni a játékok, és a kezünk harapdálása között.
Én úgy tettem, amit még gyerekként láttam, hogy a kölykök hogy viselkednek egymással: ha az egyik kölyök durvábban harapja meg a másikat, akkor vége a játéknak, a megharapott kiskutya egyszerűen elment. Ha a másik utána ment, és folytatta, akkor durvábban odacsapott.
Én is így, magára hagytam, amikor túllépte a határt, amit velem szemben megengedhet magának. Olyankor jöttek a trükkök, és a hiszti, aminek nem szabad bedőlni. Elvégre, mégis neki van szüksége rád, és nem fordítva. Én is ott csúsztam meg az elején,hogy mindíg vele volt foglalkozva, és ő irányított, még a játékot is. Amint ezt észrevettem, korrigáltam, és most egész jól tudunk együtt élni.
Most kezdem csak kapizsgálni, hogy mit jelent a "szabályok betartatása" a kutyával, és hogy fontos a hierarchia kialakítása. Hogy elfogadja, hogy az én akaratom feljebb való az övénél. Persze igyekszem a kedvében járni, csak valahogy máshogy. :D
dreamer.lapunk.hu/
Itt sokmindent találsz, a hiperaktív kutyákról is van infó.
Kifogtál egy domináns kutyát, akinek mindent lehet, mert cuki, meg úgysem fáj ha harapdál stb. Nekem sem fájt amikor 8 hetesen csócsálta a staffom a kezemet, mégis tiltottam minden alkalommal, mert nem marad édibédi kis 8 hetes kutyababa örökké. Tényleg nem értem, hogy miért nem lehet ezeket a kis ölebeket ugyanúgy kutyaként nevelni, mint nagyobb testű társaikat, ezért idegebeteg a háromnegyedük... Kinek nem inge, nem öltözik.
Alapvető hiányosságok vannak nálad mint gazdinál (sírt a ketrecben ezért kiengedtük... stb) Irány egy kutyaovi, ott szocializálódik, és az alap parancsokat megtanuljátok, majd később iskola. Már most a fejetekre nőtt a kutya, és ha a kamasz kort nem tudod kezelni egy életre elronthatod a kutyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!