Hogy tudom elérni, hogy a kutyám rögtön jöjjön amikor hívom? 10 hónapos magyar vizsla. Odajön mikor hívom de ha valamivel el van foglalva sokszor csak a hatodik hívásra jön. Azt szeretném elérni, hogy feltétel nélkül hallgasson rám
tényleg komoly munkával,kitartással,kutyaiskolák rendszeres látogatásával, a kutyák viselkedésének sokrétű ismeretével . és akkor talán 4-5 hónap, de inkább 7-8 hónap .
ha pedig csak szeretnéd , viszont nem igazán értesz hozzá, kb: úgy 2-3 év mulva ,igaz akkor is csak 70-80 % -os eredménnyel.
a behívás gyakorlása egy dolog, a 100 %-os végrehajtás viszont komoly,nehéz,és egy átlagos kutyás számára gyakorlatilag évekig tart.
Na azért ennyire nem durva, csak kitartás és következetesség kell hozzá. Hozzám 6 hónapja került egy felnőtt kutya, aki korábban sétáltatva sem volt sosem, és már 98%-ban behívható. A maradék 2%-ban erélyesen ráüvöltök és csak akkor jön. Szerintem ez nagyon jó, hiszen 100%-os kutya nincs.
És mindezt kutyaiskola nélkül, úgyhogy meg lehet csinálni. A lényeg, hogy mindig ki legyen elégítve a mozgásigénye, ha egyszer hívtad, és nem jön, akkor sose hagyd rá. Kezdetben ha olyan a szitu, hogy látszik hogy úgy sem jönne vissza, inkább ne is hívd, mert csak feleslegesen csinálsz segget a szádból. Ne hívd ha nem muszáj, ne koptasd feleslegesen a parancsszót, különben nem fogja komolyan venni. Eleinte kötheted pozitív megerősítéshez is, tehát ha visszajön első szóra, akkor jutifalat.
Szokták azt is mondani, hogy soha ne hívd kétszer, mert akkor azt tanulja meg, hogy nem muszáj az elsőre menni. De nekünk ez nem vált be, gyakorlatilag nem jött volna be sosem. Eleinte még 5x szóltam, aztán 4x, aztán 3x.... És már csak egyszer kell. :)
Olyan 4-5 hónap alatt jutottunk el erre a szintre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!