Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 8 hónapos kutya, nem szobatisz...

8 hónapos kutya, nem szobatiszta - hogyan tovább?

Figyelt kérdés

Van egy 4 éves ivartalanított yorkshire kutyám. 1 hónapja vettünk mellé egy szuka kutyát. Direkt nem akartam kölyköt, mert tudtam mennyi gond van velük (a 4 éveset 8 hetesen kaptam).

Sajnos időközben kiderült, hogy a kislány egyáltalán nem tudja, hogy kint kell végeznie a dolgát és nem tudom hogyan tanítsam meg neki. A 4 éves hamar megtanulta, sokat voltunk kint a kertben, ha ott végezte a dolgát, akkor jutalom stb. Próbáltuk ezt a kicsivel is, pisil-kakil is kint, ha kiviszem. Viszont ha nincs nyitva az ajtó, akkor pedig ahol épp van, most pl. az ágyra?

Van ötletek?

2013. jún. 11. 21:57
 1/5 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem írni, hogy egy nap kb. 10-12x pisil és 2-3x kakil... Ez normális? Mert a másik kutyám 3-4x pisil és 1x kakil egy nap.Vegyem el előlük a vizet szerintetek és reggeli/vacsora után ill. napközben egyszer rakjam ki eléjük-utána pedig egyből irány a kert? Volt már valaki hasonló helyzetben?
2013. jún. 11. 22:01
 2/5 anonim ***** válasza:
A helyedben felhívnám azt akitől elhoztam a kutyust és érdeklődnék hogyan milyen módon volt a szobatisztaságra szoktatás. Erős a gyanúm hogy pelenkát használtak ami nem túl jó de ad egy kiindulási pontot. Ha pelenkáztak te is kezd el használni majd folyamatosan vidd egyre közelebb a kijárathoz, ezzel talán érsz el eredményt. A másik ötletem a szobakennel. Sokan nem szeretik de az az előnye meg van hogy a kutya nem szeret oda üríteni ahol alszik. Tartsd ott a kutyust, ha kiveszed rögtön vidd ki pisire, majd játék és vissza a kennelbe. Persze minden sikeres akció után dicséret és simi hegyek.
2013. jún. 12. 07:34
 3/5 A kérdező kommentje:
Igen, tudtam, hogy néha a házban is pisil (a gazdái 10-12 órákat dolgoznak, ezért is váltak meg a kutyától-nem volt rá idejük...), de kutyapelusra. Amikor elhoztam én is raktam le neki, de egy hét alatt egyszer sem pisilt rá, ezért inkább felszedtem...
2013. jún. 12. 08:50
 4/5 anonim ***** válasza:
Érthető. Ne hagyj neki nagy mozgásteret, akkor talán lesz eredmény. Ezért írtam a szoba kennelt.
2013. jún. 12. 08:51
 5/5 anonim ***** válasza:

Az alom nem megoldható?

Mert ha már egyszer bentre pisil/kakil akkor ne a földre.

Ettől persze még ki kell vinni pisilni/kakilni csak ha már megtörtént, akkor jó helyre történjen meg.

Ezt úgy lehet elérni hogy a székletből az alomba teszünk egy darabot, így ha érzi a szagát akkor a következőt is nagy valószínűséggel oda fogja elvégezni.

2013. jún. 16. 19:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!